Utorak, 7 svibnja, 2024

Ministrica Ankica Gudeljević predvodi delegaciju na sastanku na visokoj razini koju organizira Svjetska zdravstvena organizacija / Regionalni ured za Europu

Preporučeno

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević predvodi delegaciju koja sudjeluje na Sastanku na visokoj razini o zdravlju i migracijama u Regionu Svjetske zdravstvene organizacije za Europu.

„Proces migracije je složen i stresan, uključuje napuštanje domovine, praćen je tugom, gubitkom, rastanakom od obitelji i prijatelja ali i svim drugim poteškoćama sa kojima se izbjeglice i migranti susreću na njihovom putu do zemlje odredišta. Zaštititi zdravlje ljudima na tom putu naša je profesionalana, ali i ljudska, obveza i zahtjeva globalno djelovanje“, istaknula je ministrica Gudeljević u svom obraćanju sudionicima Sastanka.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

Na Plenarnoj sesiji pod nazivom „Naš putokaz za budućnost“ predstavljen je dokument pod nazivom „Izjava WHO sastanka na visokoj razini“, čiji fokus je bio na pet prioritetnih područja djelovanja u budućnosti. Ministrica Gudeljević aktivno je sudjelovala u diskusiji o „Izjavi WHO sastanka na visokoj razini“, koja je rezultirala usvajanjem navedenog dokumenta.

Sastanak na visokoj razini održava se u Istanbulu u Turskoj, 17. i 18. ožujka 2022. godine. Domaćin sastanka je Vlada Turske, u suradnji sa WHO Regionalnim uredom za Europu.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Na marginama sastanka, ministrica Gudeljević sastala se sa direktorom WHO Regionalnog ureda za Europu Hansom Klugeom. Ministrica je istaknula nemjerljiv značaj pomoći Svjetske zdravstvene organinazacije u odgovoru zdravstvenih sistema u Bosni i Hercegovini na epidemiju COVID-19 zaraznog oboljenja. Razgovarano je o aktivnostima BiH u okviru COVAX mehanizma nabave cjepiva te mogućim narednim koracima.

Ministrica Gudeljević pozvala je Klugea da posjeti Bosnu i Hercegovinu u rujnu 2022. godine povodom obilježavanja 30 godina članstva Bosne i Hercegovine u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas