Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Ursula von der Leyen ne dolazi u BiH

Preporučeno

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je jučer kazao kako će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen početkom iduće sedmice stići u Bosnu i Hercegovinu te posjetiti Sarajevo i Mostar, međutim to čini se nije istina. Hrvatski predsjednik je kazao kako predsjednica Komisije dolazi na pogrebnu zabavu.

“Za par dana u Sarajevo i Mostar dolazi predsjednica Evropske komisije. To je Plenković isposlovao. To je valjda pogrebna zabava. Dolazi da podrži raspisane izbor od uzurpatora CIK-a. Ursula dolazi na pogrebnu zabavu, da položi cvijeće na grob. Da je htjela podržati Hrvate u BiH došla bi prije dva mjeseca”, rekao je Milanović.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Evropska komsija je danas objavila redovni sedmični raspored obaveza svih komesara uključujući i predsjednicu Komisije, u kojem nema dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

“U ponedjeljak će predsjednica von der Leyen putovati u Strasbourg kako bi učestvovala završnoj ceremoniji Konferencije o budućnosti Evrope koj će se održati u Evropskom parlamentu. U četvrtak će predsjednica von der Leyen putovati u Tokio zajedno sa predsjednikom Vijeća Charlesom Michelom. Oni će se sastati sa Fumio Kishidom na 28. EU-Japan samitu”, kazao je Eric Mamer glavni portparol Evropske komisije na današnjoj press konferenciji u Briselu.

Upravo se čita:  Predsjedavajući predsjedništva BiH razgovarao s velikim imamom tokom posjete Egiptu

Pored dva navedena događaja Ursula von der Leyen nema najavljenih drugih aktivnosti tokom naredne sedmice. Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina ili Zapadni Balkan kratko je najavljena neformalna večera zapadnobalkanskih lidera sa Visokim predstavnikom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom koja će se održati u Briselu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Alma Arazi (39), koja je navodno sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku Bojanu, u albanskom gradu Skadru,...

Još vijesti za vas