Subota, 4 svibnja, 2024

“Principijelni stav Ruske Federacije: BiH nije neprijateljska država”

Preporučeno

Iz Ambasade Ruske Federacije je rečeno da u skladu sa principijelnim stavom Ruske Federacije ne smatraju BiH neprijateljskom državom.

U Ambasadi Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Srni je rečeno da se drže stava da sva spoljnopolitička rješenja u BiH moraju biti donesena na osnovu konsenzusa i kompromisa tri konstitutivna naroda BiH u skladu sa temeljnim načelima dejtonskog Ustava.

Upravo se čita:  Zvaničnici iz RS-a optuživali Lagumdžiju da ne poštuje zakone, Šmita da se obraća u ličnom svojstvu, a sve to je radila Cvijanović

Na pitanje Srne da prokomentarišu spekulacije da je RS dala pristanak na uvođenje sankcija Rusiji, iz Ambasade Ruske Federacije je rečeno da u skladu sa principijelnim stavom Ruske Federacije ne smatraju BiH neprijateljskom državom.

Za dodatna razjašnjenja komentara opozicije iz Republike Srpske u vezi sa uvođenjem sankcija iz Ambasade Rusije su preporučili obraćanje onima koji su te izjave.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je rudar za kojim od jučer tragaju spasilačke čete u rudniku Mramor

Akcija spašavanja rudara, kojeg je zatrpala zemlja u rudniku Mramor, traje od jučer. Riječ je o rudaru Asimu iz Rapatnice...

Još vijesti za vas