Petak, 3 svibnja, 2024

Izbo cimera zbog duga od 150 KM: Probio mu plućnu maramicu

Preporučeno

Kako nezvanično saznaje Blic, ubadanju je prethodila svađa dva cimera, a potom i fizički obračun.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan D. T. (64) koji je u subotu u stanu Ulici Matice srpske na Zvezdari 29-godišnjeg muškarca ubo nožem u grudi nakon svađe oko novca koji mu je muškarac dugovao. Osumnjičeni se na saslušanju branio šutnjom.

Upravo se čita:  Nova teška nesreća na cestama u BiH, poginula 28-godišnja trudnica

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da D. T. odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu dovršio krivično djelo.

D. T. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju. Kako nezvanično saznaje Blic, ubadanju je prethodila svađa dva cimera, a potom i fizički obračun.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

– Oni zajedno rade na građevinskom objektu i živjeli su u istom stanu. Do svađe je došlo jer je oštećeni dugovao D. T. iznos od 9.000 dinara (150 KM), a kada ga je D. T. pitao kada će mu vratiti novac oštećeni je rekao da ne namjerava da mu ga vraća – otkriva izvor “Blica”.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Nakon toga D. T. mu je, kako se sumnja, nožem zadao ubod u lijevom dijelu grudi. Hitnu pomoć i policiju je zvala gazdarica koja im izdaje smještaj. Oštećeni je van životne opasnosti, ali mu je probijena plućna maramica.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vremenska prognoza za naredne dane: Malo kiše, malo sunca

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dane. U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz...

Još vijesti za vas