Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Završen sastanak u Predsjedništvu BiH: Šta su Džaferović, Komšić i Dodik rekli Sanchezu

Autor:N1

Preporučeno

Španski premijer je posjetu Zapadnom Balkanu započeo u petak, a osim Sarajeva i Beograda, planirana je posjeta Podgorici, Skoplju i Tirani

Premijer Španije Pedro Sanchez stigao je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini i sastao se sa članovima Predsjedništva BiH. Nakon radnog sastanka predstavnicima medija se obratio i predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović koji je poručio da BiH ima prijatelja u Španiji, te da ta zemlja snažno podržava kandidatski status BiH u EU.

Upravo se čita:  Utvrđen identitet ženske osobe čije je beživotno tijelo jutros izvučeno iz Miljacke

Tokom razgovora, kako je naveo Džaferović, govorili su o bileteralnim odnosima Španije i BiH. Govorili su i o Evropskoj uniji, ali i o reformama kako bi BiH što prije dobila kandidatski status.

– Španija snažno podržava kandidatski status BiH u EU. Kraljevina Španija preuzima uskoro predsjedavanje Evropskom unijom. Ja se nadam da će BiH do tada ispuniti uvjete i da će do tada postati kandidat za članstvo u EU, rekao je Džaferović.

Upravo se čita:  Objavljen kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici: Evo šta piše u njoj

Ponovio je da su odnosi prijateljski bez otvorenih pitanja, te da su na političkom nivou odlični, ali da će ih nastavit dalje graditi.

– Sanchez je uvijek otvoren za razgovore sa nama, i uvijek sam imao pruženu ruku, dodao je.

Stvari se, napomenuo je, moraju unaprijediti u ekonomskoj saradnji, robnoj razmjeni i turizmu i saradnji u oblast kulture i obrazovanja.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Španski premijer je posjetu Zapadnom Balkanu započeo u petak, a osim Sarajeva i Beograda, planirana je posjeta Podgorici, Skoplju i Tirani, javlja N1.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas