Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Ljetovanje u Crnoj Gori daleko jeftinije nego u Hrvatskoj

Preporučeno

Prema onome što je dostupno na stranici Booking.com, ako bismo naredne sedmice željeli otići, naprimjer, bilo gdje u Dalmaciji u privatni smještaj, cijena za šest noćenja za dvije osobe rijetko gdje se može naći za manje od 2.000 kuna (nešto više od 520 KM). I to je uglavnom riječ o apartmanima koji su udaljeni od mora i nemaju vanjski bazen.

Za one koji planiraju ovo ljeto provesti u Crnoj Gori, iz Nacionalne turističke organizacije naveli su za Novu.rs cijene smještaja u najpopularnijim turističkim centrima na obali.

Iako dijele isto more i vrlo sličan izgled obale, ljetovanje u susjednoj Crnoj Gori daleko je jeftinije nego u Hrvatskoj.

Cijena noćenja u hotelu s doručkom, ovisno o kategoriji, u ljetnoj sezoni kreće se već od 20 eura u Baru i Ulcinju, 22 eura u Herceg Novom, 30 eura u Tivtu i Budvi, do 50 eura u Kotoru.

Upravo se čita:  Na ljetovanje ove godine će samo rijetki: Za sedam dana boravka u Neumu potrebno 1.120 KM

Mnogi hoteli pružaju brojne pogodnosti, pa između ostalog, i popuste za djecu do 14 godina, besplatan boravak za djecu do četiri godine, popuste prema dužini rezervacije, poručuju iz crnogorske Nacionalne turističke organizacije.

Povoljan je, kažu, i privatni smještaj koji se kreće od osam eura za noć u Herceg Novom do 20 eura u Kotoru.

Iz rečenog se vrlo lako može zaključiti kako prosječan hrvatski građanin bez puno muke može sebi priuštiti sedam dana odmora u Crnoj Gori, gdje se šest noćenja za dvije osobe u privatnom smještaju može pronaći za cijenu već od 1.500 kuna (nešto više od 390 KM) do oko 3.500 kuna (oko 912 KM).

Upravo se čita:  Na ljetovanje ove godine će samo rijetki: Za sedam dana boravka u Neumu potrebno 1.120 KM

U Hrvatskoj su te cifre daleko veće. Prema onome što je dostupno na stranici Booking.com, ako bismo naredne sedmice željeli otići, naprimjer, bilo gdje u Dalmaciji u privatni smještaj, cijena za šest noćenja za dvije osobe rijetko gdje se može naći za manje od 2.000 kuna (nešto više od 520 KM). I to je uglavnom riječ o apartmanima koji su udaljeni od mora i nemaju vanjski bazen.

No, nađe se tu i tamo iznimka pa se tako može naći i ponuda od šest noćenja za dvije osobe po cijeni od 1.800 kuna (oko 469 KM). Riječ je o jednom mjestu na otoku Korčuli, što je iznenađujuće budući da je Korčula ove godine hit destinacija nakon što je proglašena petim najljepšim otokom na svijetu.

Upravo se čita:  Na ljetovanje ove godine će samo rijetki: Za sedam dana boravka u Neumu potrebno 1.120 KM

Nađe se na stranici Booking.com i jeftinijih smještaja uz hrvatsku obalu. Tako za manje od 1.000 kuna (260 KM) dvije odrasle osobe mogu kampirati sedam dana u dalmatinskom zaleđu, a za taj iznos mogu provesti šest noći i u studio apartmanu, ali u istoj sobi sa sedam drugih osoba koje dijele zajednički toalet, piše Morski HR.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas