Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Karamehić-Abazović: Spisak potencijalnih ambasadora ne odražava viziju NiP-a

Preporučeno

Karamehić-Abazović je istakla je kako spisak ne odražava viziju NiP-a.

Zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH, članica Naroda i pravde, Mia Karamehić -Abazović komentirala na Twitteru se ogradila od ambasadora koje je nominirao bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović.

– Radi objektivnog informiranja javnosti želim naglasiti da spisak potencijalnih diplomatskih imenovanja koji jučer i danas cirkulira u medijima nije produkt konačnog dogovora koalicionih partnera – napisala je Karamehić Abazović.

Upravo se čita:  Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Karamehić je istakla je kako spisak ne odražava viziju NiP-a.

– Ne želim špekulirati ko je, i s kakvim ciljem plasirao navedeni spisak u javnost ali on, izuzev uvaženog kolege Bašića, ne odražava viziju Naroda i Pravde o tome kako bi DKP mreža BiH i njeni najznačajniji predstavnici trebali izgledati – poručila je Karamehić Abazović.

Spisak ambasadora koje navodno planira imenovati član Predsjedništva Denis Bećirović izazvao mahom negativne reakcije u javnosti, uključujući i same članove SDP-a. Tako je potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović mogućnost imenovanja Zlatka Lagumdžije za ambasadora u UN-u nazvao katastrofalnom odgovoru.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas