Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Vlada FBiH: Obavijest o uplatama finansijske pomoći stanovništvu Turske nakon razornog zemljotresa

Preporučeno

Vlada Federacije BiH posljednih dana prima veliki broj upita fizičkih i pravnih lica, te udruženja i organizacija koji su zainteresirani za pružanje finansijske pomoći ugroženom stanovništvu u zemljotresom pogođenim područjima Republike Turske.

Tim povodom obavještavamo zainteresirane da sve zvanične informacije o načinu uplate sredstava za ove namjene može pružiti Ambasada Republike Turske u BiH. Prema informacijama iz ove ambasade, otvoreni su računi za uplate pomoći prema Upravi za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske, te se sve donacije ove vrste mogu uputiti tim putem.

Upravo se čita:  Poznato kad kreće isplata uvećanih penzija u FBiH: Evo koliko sada iznose

Vlada Federacije BiH je u svakodnevnoj komunikaciji sa Ambasadom Republike Turske u BiH, te putem ove ambasade koordinira sve aktivnosti u vezi sa slanjem pomoći u ugrožena područja nakon katastrofalnog zemljotresa koji se desio 6. februara u Republici Turkoj i Siriji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas