Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Nedim Sladić promijenio prognozu za 1. maj: Evo kakvo vrijeme nas očekuje

Preporučeno

Prema njegovoj posljednjoj prognozi, nije sve tako crno.

Bh. meteorolog Nedim Sladić na Facebooku objavio status u kojem je otkrio kakvo vrijeme nas očekuje za prvomajske praznike.

Prema njegovoj posljednjoj prognozi, nije sve tako crno.

– Koliko smo kukali na kišu za 01.05, na kraju će sve ispasti puno povoljnije nego što je preliminarna prognoza uopće davala. Pa da krenemo produženi vikend sa optimističnijim vijestima – napisao je Sladić na Facebooku.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić o prognozama za ljeto: Koliko kanadera imamo spremnih?

Podsjećamo ranije je objavljena prognoza za dane koje su ispred nas, uključujući i 1. maj.

Drugi dan vikenda u većem dijelu zemlje bit će pretežno oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne djelimično razvedravanje, a dnevna temperatura bit će od 16 do 24 °C na jugu zemlje.

Za 1. maj je prognozirano umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini vjetar u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 24 °C.

Upravo se čita:  Čović: Evropski sud pravde odbacio Sky! Mora da se poštuje domaći zakon i obavijesti nadležna država

I drugog dana praznika prognozirano je pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća u Hercegovini u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne i tokom noći se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 15 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas