Srijeda, 15 svibnja, 2024

U Laktašima završena jedna od najvećih fabrika u BiH

Preporučeno

Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini.

Završen je jedan od većih proizvodno-poslovnih objekat u Bosni i Hercegovini za njemačku kompaniju “Mahle Electric Drives Bosnia”.

Proizvodno-poslovni objekat u Laktašima se prostire na 30.908 m2 unutrašnje prostora i 37.600 m2 vanjskog uređenja. Radove na objektu izvodila je firma Baupartner iz Lukavca.

“Naša posvećenost vrhunskom kvalitetu i efikasnosti došla je do izražaja kroz ovaj objekat na kojem smo radili sve od idejnog rješenja, glavnog projekta i na kraju Ključ u ruke”, naveli su iz kompanije.

Kako je BiznisInfo.ba ranije pisao, ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić ranije je rekao da je riječ o investiciji od gotovo 20 miliona evra.

Tada je rekao da njemačka kompanija “Mahle” na teritoriji opštine Laktaši posluje već dugi niz godina, a da bi u novoj fabrici trebalo da bude zaposleno preko 700 radnika, koji bi trebalo da imaju i bolje uslove za rad.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas