Srijeda, 29 svibnja, 2024

Snižene cijene peleta i ogrevnog drveta

Preporučeno

Prema riječima sekretara Udruženja šumarstva i prerade drveta u Privrednoj komori RS, mnogi proizvođači peleta su izgubili poslovne kontakte, veze i kupce u inostranstvu, te je i ovo jedan od razloga povećanih zaliha.

Cijene peleta i ogrevnog drveta u entitetu Republici Srpskoj znatno su opale, a građanima se preporučuje da sada, ako su u mogućnosti, nabave one energente koje koriste, izjavio je sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta u Privrednoj komori Srpske Igor Andrić.
Andrić je istakao da tona peleta trenutno košta 400 KM po toni, te da neki proizvođači čak nude i niže cijene.

Upravo se čita:  Poznata kompanija donijela odluku o zatvaranju proizvodnje u Sloveniji i preseljenju tvornice u BiH

“Većina proizvođača u Srpskoj već ima veće zalihe peleta, a neki su i smanjili proizvodnju, zbog smanjene tražnje tokom protekle zime”, pojasnio je Andrić za Srnu.

Prema njegovim riječima, mnogi proizvođači peleta su izgubili poslovne kontakte, veze i kupce u inostranstvu, te je i ovo jedan od razloga povećanih zaliha.

Kada je riječ o ogrevnom drvetu, Andrić je naglasio da paleta ovog energenta košta oko 180 KM.

Upravo se čita:  Popularni proizvođač čokolada dobio rekordnu kaznu

On kaže da su cijene peleta i ogrevnog drveta znatno niže u odnosu na prethodnu godinu.

“Neke količine su ipak potrošene u toku zime, tako da se veća tražnja očekuje tokom ljeta i pred sljedeću sezonu grijanja. Sve sad zavisi od finansijskog stanja građana”, zaključio je Andrić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas