Srijeda, 15 svibnja, 2024

Bizarni detalji zločina koji je potresao cijeli region: Bit ćeš svjedok kada te budem zvao na kameru!

Autor:Kurir

Preporučeno

Danima izlaze detalji o monstruoznom ubistvu Tutinca Nusreta Destanovića (27) čije je iskasapljeno tijelo nađeno u bunaru u selu Međugor.

Ubistvo Nusreta Destanovića (27) iz Tutina bilo je najvjerovatnije planirano, a kako se sumnja, zločin su dogovorili kobne večeri u kafani Nusretova ljubavnica R. H. (27), njen bivši suprug S. A. Z., kao i još jedan mladić.

Destanović se prvo vodio kao nestao i to je prijavljeno policiji u četvrtak, 8. februara, da bi njegovo tijelo bilo pronađeno tri dana kasnije u bunaru u selu Međugor. Istragom je utvrđeno da je žrtva prvo namamljena sa telefona osumnjičene R. H., a potom ga je grupa muškaraca pretukla, pa izbola 22 puta. Na kraju su mu prerezali grkljan i bacili ga u bunar.

Policija traga za S. A. Z., osumnjičenim za teško ubistvo dok su njegovi saučesnici E. Dž. (18), E. H. (40) i R. H. uhapšeni.

Upravo se čita:  Nova tragedija u BiH: Poznat identitet motocikliste koji je stradao danas na magistralnom putu M-4,2

– Sumnja se da su se kobne večeri, 8. februrara, u jednom novopazarskom restoranu sastali R. H. i njen bivši suprug S. A. Z. Na tom sastanku s njima je bio još jedan mladić. Navodno, S. A. Z. je rekao da će ubiti Nusreta. Tada je, kako se sumnja, Nusret i namamljen u smrtonosnu zamku. Osumnjičeni je sa ženinog telefona Nusretu poslao poruku i zakazao mu viđanje. R. H. je uhapšena jer je znala da se zločin sprema, a nije obavijestila policiju niti je učinila bilo šta da ga spriječi – objasnio je neimenovani izvor za lokalne medije, prenosi Kurir.

Kako su objavili, postoje i poruke u telefonu, u kojima S. A. Z. najavljuje zločin.

– Jedan od nas dvojice, ja ili Nusret, će otići pod crnu zemlju! Bit ćeš svjedok kada te budem zvao na kameru! Zapamti ovo dobro što sam ti rekao – navodno je S. A. Z. poslao svojoj bivšoj supruzi, sa kojom, iako su se rastali, kontakt nije prekinuo.

Upravo se čita:  Užas u Foči: Muškarac prvo ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo

– S jedne strane se viđala s Nusretom, s druge strane je bila u svakodnevnom kontaktu s bivšim mužem. Njena tačna uloga u zločinu tek treba da se utvrdi – kazao je isti izvor.

Dok je policija tragala za nestalim Nusretom, osumnjičeni je uz pomoć saučesnika, uhapšenog E. H. napustio zemlju.

– S. A. Z. je nakon zločina uzeo Nusretov golf 4 i parkirao ga u dvorište svog rođaka E. H. u novopazarskom naselju Hadžet, a on mu je potom omogućio da se okupa i sapere krvave tragove. Uklonio je sve tragove zločina, dao mu 200 eura i odvezao ga na autobusku stanicu, odakle je S. A. Z. otišao u Njemačku – navodi Sandžak Danas.

Upravo se čita:  U teškoj nesreći poginuo motociklista Selmir Šahinović (22)

Prema njihovim izvorima, nakon što je E. H. odvezao ubicu na autobus, oprao je i osušio njegovu odjeću, pa je spalio.

– Zločin je otkriven kada je otac odbjeglog S. A. Z. došao u posjetu kod E. H. i vidio parkirani golf 4.

Tada su na njegov nagovor automobil prijavili saobraćajnoj policiji. Tako je klupko počelo da se odmotova – navode izvori.

Policija je pored supruge glavnoosumnjičenog i pomagača E. H., uhapsila i E. DŽ. (19) iz Sjenice zbog sumnje da je počinio teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Izdvajamo

Izdvajamo

“Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH”: Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što...

Pripadnik Oružanih snaga BiH Mladen Jovičić pomogao je porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu Doboj - Banjaluka. Priča kako...

Još vijesti za vas