Petak, 17 svibnja, 2024

ABC News: Izrael napao ciljeve u centralnom dijelu Irana

Autor:NAP.ba

Preporučeno

Međunarodni aerodrom Imam Homeini u Teheranu zatvoren je za sve letove do 07:00 GMT, prema obavještenju za avijatičare objavljenom u bazi podataka američke Federalne uprave za avijaciju

Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News kasno u četvrtak, pozivajući se na američkog zvaničnika, dok su iranski državni mediji izvijestili o eksploziji u centralnom dijelu zemlje, javio je Reuters.

Iranska novinska agencija Fars javila je da se na aerodromu u gradu Isfahanu čula eksplozija, ali uzrok nije odmah bio poznat. Iran je obustavio letove iznad gradova Isfahana, Širaza i Teherana, javljaju državni mediji.

Upravo se čita:  Kafa polako postaje luksuz: Čeka li nas novo poskupljenje?

Nekoliko iranskih nuklearnih lokacija nalazi se u provinciji Isfahan, uključujući Natanz, centralni dio iranskog programa obogaćivanja uranijuma.

Međunarodni aerodrom Imam Homeini u Teheranu zatvoren je za sve letove do 07:00 GMT, prema obavještenju za avijatičare objavljenom u bazi podataka američke Federalne uprave za avijaciju. Neki letovi Emiratesa i Flydubaija iznad Irana u petak su naglo skrenuli iz zračnog prostora, prema putanjama leta prikazanim na web stranici za praćenje Flightradar24.

Upravo se čita:  Sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a: Kako dalje?

Izrael je rekao da će uzvratiti za iranski napad od prošlog vikenda, koji je uključivao stotine dronova kao odmazdu za izraelski napad na kompleks iranske ambasade u Siriji.
Cijene nafte i skočile su na izvještaje o izraelskom napadu. Fjučersi na naftu Brent porasli su za 2% na 88,86 dolara po barelu, dolar je značajno ojačao, zlato je poraslo za 1%, a fjučersi na S&P 500 pali za 1%.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili tri objekta u TK i izdali 28 prekršajnih naloga

Inspektori Porezne uprave FBiH - Kantonalnog poreznog ureda Tuzla u 36 inspekcijskih nadzora na području Tuzlanskog kantona, zbog utvrđenih...

Još vijesti za vas