Petak, 17 svibnja, 2024

Sve prednosti starih Nokia nad smartphonima!

Preporučeno

Iako nemaju pamet današnjih smartfona i ni fensi opcije, poput upravljanja bez dodira, ali imaju ono nešto, dušu! Ali i neke vrlo konkretne prednosti.

Nokijine cigle, kako sada neki vole da kažu za modele poput 3310, 5110, 6310 i drugih i dalje mogu da pariraju modernim smartfonima.

Možda ne po modernim funkcijama, ali po onim osnovnim, komunikacijskim, i dalje su bez premca.

Dajemo vam pet razloga zašto stare Nokije i dalje mogu da završe posao. Možda je vrijeme da ih oživite kao drugi telefon ili idealan telefon za godišnji odmor i odlazak u prirodu. Prvo, niko neće poželjeti da ga ukrade, a drugo, uvijek ćete biti dostupni i spremni za razgovor ili SMS. Za kameru ćete se već i snaći…

Možda je on monohromatski, i vjerovatno prikazuje pet redova teksta i najprostije grafike, ali ga zato uvijek možete pročitati! Kada vam sunce baci zrak preko ramena, kroz prozor busa ili direktno na telefon, na otvorenom – ništa mu ne može. Vaši pikseli su jednako čitljivi kao da ste u zamračenoj sobi.

Još jedna prednost displeja je to što vam ne treba Gorilla Glass ili Dragon Trail, jer displeji su uvijek uvučeni u kućiše i gotovo ih je nemoguće ogrebati.

Za 5 maraka i dalje možete da kupite masku za 3310 ili bilo koji drugi telefon te generacije, u boji koju poželite i sa motivom koji ja baš po vašoj volji. Dva pokreta i telefon je u potpunosti presvuče. Em je kao nev, em je i dalje vaš stari, omiljeni fon! Ništa lakše!

Najmanje pet dana! Kako telefon služi upravo za ono čemu je namijenjen, razgovore i dopisivanje SMS-om, baterija nije opterećena velikom potrošnjom i gotovo zaboravljate kada ste je posljednji put punili. A ako je baterija stara i istrošena u bilo kojoj prodavnici novu ćete kupiti za manje od pića sa drugarom u bilo kojem kafiću.

Testirali smo ih godinama u praksi, a vidjeli smo i bezbroj primjera pokušaja uništavanja na YouTubu, koje su stare Nokije preživljavale kao od šale! Telefon ispadne, sav se raspadne, pa ga pokupimo, sklopimo i nastavimo razgovor kao da se ništa nije ni desilo – sjećate se toga? 🙂

Bez previše pipkanja po displeju, koji ili ne reaguje kako bi trebalo da reaguje ili reaguje sa zakašnjenjem. Na Nokiji 3310 spržili smo makar deset tastatura igrajući Snake II i Bumper do iznemoglosti. Nije bilo lako savladati bol u palcu poslije sati igranja, ali je vrijedjelo, svaki put!

Ilustracija
Ilustracija

(Mondo)

Izdvajamo

Izdvajamo

FTV podnio krivičnu prijavu protiv Uprave BHRT-a

Advokati Federalne televizije Nina Kisić i Goran Dragović kazali su da je ovaj javni servis podnio krivičnu prijavu protiv...

Još vijesti za vas