Utorak, 30 travnja, 2024

Đoković nezaustavljiv, London osvojen po treći put!

Preporučeno

Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 u finalu završnog Mastersa u Londonu i tako je treći put u karijeri osvojio tu titulu (2008, 2012).

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

To je bio 22. uzastopni trijumf za Đokovića, a Nadala je savladao 17. put u 39 međusobnih okršaja.

Novak je u Londonu osvojio 41. titulu u karijeri, a sedmu ove godine, poslije Australijan opena, Dubaija, Monte Karla, Pekinga, Šangaja i Pariza.
Đoković je postao prvi čovjek od Ilije Nastasea koji je dobio svoja prva tri finala na Mastersu, a Rumunu je to pošlo za rukom u periodu od 1971. do 1973. godine.

Meč nije bio naročito visokog kvaliteta za standard koji su nametnuli Đoković i Nadal, ali ovako vrijednoj pobjedi ne gleda se u zube. Novak je meč završio sa 19 vinera i 21 greškom, a Nadal je upisao devet direktnih poena i 23 neiznuđene greške.

Đoković je osvojio prvi set u kojem se igralo u serijama – 3:0 za Novaka, 3:3, pa 6:3 za srpskog tenisera. Novak je bio agresivniji, smjenjivali su se periodi briljantnosti i oni sa mnogo grešaka, a na kraju je presudio bolji servis i igra sa manje oscilacija srpskog tenisera u prvom setu.

Drugi set Novak je dobio lakše, iako je Nadal uzeo gem više. Napravio je brejk na samom početku, zatim je u još dva različita gema imao šanse za dupli brejk, ali nije ih iskoristio.

Ipak, to ga nije pokolebalo, Nadal je samo u poslednjem gemu došao do’izjednačenja’, ali brejk loptu u drugom setu nije imao i Đoković je više nego zasluženo slavio.

(B92)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas