Srijeda, 15 svibnja, 2024

Ogromne rupe širom svijeta: Fenomen koji postaje sve učestaliji, niko nema objašnjenje! (Foto)

Preporučeno

Nedavni slučaj pojave ogromne rupe u Sanici kod Ključa izazvao je veliko interesovanje javnosti, međutim, ako ste pomislili da je ovo usamljen slučaj – varate se!

Rupa u Sanicama kod Ključa
Rupa u Sanicama kod Ključa

Ovakvi slučajevi otvaranja rupa u zemlji su posljednjih godina sve prisutniji, a zabilježni su primjeri iz raznih dijelova svijeta. Nažalost neke su bile i tragične, sa smrtnim ishodima.

Prošle zime u Lovranu (Hrvatska), na dijelu lovranskoga mula u neposrednoj blizini Ville Lauriana, otvorila se rupa i progutala mladića zajedno sa klupom na kojoj je sjedio. To je inače bio četvrti slučaj u vrlo kratkom vremenu da se pojavljuju “ničim izazvane” rupe u zemlji u Hrvatskoj, a sve je počelo poznatim slučajem kada je zemlja progutala ovcu kod mjesta Primorski Dolac, zatim je u Selnicama smrtno stradao jedan muškarac, a onda se i kod Drniša otvorila golema provalija…

Upravo se čita:  Sve više mladih porodica doseljava u ovaj bh. grad: Vrtić 90 KM i besplatan prevoz za učenike samo su neke od pogodnosti

Vjerovatno najstrašnijeg izgleda do sada je bila rupa koja se, prema tvrdnji vlasti u Gvatemali, otvorila zbog velikih kiša izazvanih uraganom Agata 2010. godine. Tada je u toj rupi u Gvatemala Cityu nastala čitava trospratnica, a stradalo je 15 ljudi.

rupa3

Podsjetimo, u augustu prošle godine na Tajvanu su sigurnosne kamere zabilježile kako se u djeliću sekunde zemlja otvorila ispod čovjeka. Spasilačke ekipe su ga izvukle napolje, ali je on kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Upravo se čita:  Bh. državljani 'izvisili' u Turskoj: Kupovali nekretnine, a sada je uslijedio hladan tuš

Istog mjeseca u američkoj saveznoj državi Idaho 32-godišnje Sonja Lopes poginula je kada je automobilom uletjela u u rupu koja se otvorila na autoputu.

U julu 2011. 15-godišnja djevojčica stradala je kada se, nakon velikih kiša, rupa pojavila na autoputu u Utahu.

Treba napomenuti da za neke od rupa postoje objašnjenja – negdje su naime u pitanju udubljenja koja su nastala zbog crpljenja energenata ( uglja, nafte, plina, soli i sl.). Dok postoje mnogi slučajevi, u kojim su rupe nastajale “ničim izazvane”, bez ikakvog objašnjenja. No, kako god,  ‘racionalnog objašnjena’ nema.

Upravo se čita:  Avion Antonov od danas nadlijeće Bosnu i Hercegovinu: 'Snimat će teritoriju sa ciljem dobijanje podataka o vojnim snagama'

Uz tekst možete pogledati fotografije rupa koje su se proteklih godina pojavljivale širom svijeta.

autoprogutalarupa rupa-kina rupa4

Rupa u Hrvatskoj progutala mladića zajedno sa klupom

rupa-florida rupa-chichagoo1

Rupe22 Rupe19 Rupe18 Rupe16 Rupe15

Rupe14 Rupe10 Rupe8 Germany Landslide Rupe3 Rupe1

(Bh-index)

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas