Utorak, 7 svibnja, 2024

Milanović u Mostaru: Zalagat ću se da BiH dobije jasniju Europsku perspektivu

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Mostaru kako do protesta u BiH možda i ne bi došlo da je Europska unija imala koherentniju i jasniju politiku prema BiH te poručio kako će se zalagati da ova zemlja dobije jasniju europsku perspektivu.

– Hrvatskoj je u interesu da se ovakve stvari ne ponavljaju, ne samo Hrvatima nego i drugim narodima u BiH i za takvu opciju ću se zalagati kao hrvatski premijer.

Upravo se čita:  Zaharova: Rusija zahtijeva od autora Rezolucije o Srebrenici da povuče dokument

Ne mogu to promjeniti preko noći, ne znam hoću li uspjeti, ali ova zemlja, ovakva kakva je sada, nema šanse, ako ne počne jedan brz, ali kontroliran i strog uvjet prilagođavanja europskim kritierijima koji mora biti u formi, a ta je forma imati nekakav status – kazao je Milanović u izjavi novinarima u zgradi institucija BiH u Mostaru.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Milanović je danas stigao u Mostar kako bi se na mjestu događaja upoznao s trenutnom političkom situacijom nakon protesta koji su posljednjih dana zahvatili BiH.

Nakon kratkog razgovora s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, upriličen je obilazak izgorjelih prostorija zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Središnjice HDZ-a BiH.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas