Četvrtak, 2 svibnja, 2024

“Aura” proglasila najbolje u 2013 godini: Prestižno priznanje za profesora Sulejmana Alijagića

Preporučeno

aura

Proglašenjem najboljih fitoterapeuta, biljnih preparata, pčelara, bioenergičara, kristaloterapeuta, duhovnih iscjelitelja, vidovnjaka, astrologa i parapsihologa, danas su u Crvenom salonu hotela “Radon plaza” uručene zlatne, srebrne i bronzane plakete za pedesetak “Aurinih” laureata kao i specijalne nagrade “Sadik Sadiković”, “Humano srce” i “Alternativac 2013”.

Čitatelji i poseban žiri magazina “Aura” tokom skoro tromjesečne akcije birali su najuspješnije u kategorijama: fitoterapija, biljni preparati, bioenergija, informoterapija, pčelari, parapsiholozi, astrolozi, vidovnjaci, duhovni iscjelitelji, reikisti, kristaloterapeuti, zatim prestižne nagrade ALTERNATIVAC 2013, NAGRADA SADIK SADIKOVIĆ, PLAKETE HUMANO SRCE I SPECIJALNE AURINE PLAKETE ZA DOSTIGNUĆA U POJEDINIM ALTERNATIVNIM OBLASTIMA.

Najuspješniji pčelari su Sulejman Alijagić, Rajko Radivojac i pčelarka Hatka Šehić. U kategoriji fitoterapeuta priznanja su uručena: Senki Mušanović, Mirsadu Krnjiću, prof. Sulejmanu Alijagiću iz Velike Kladuše, kojem je uručena i nagrada “Sadik Sadiković” oblasti fitoterapije i razvoja fitoprograma u kombinaciji sa medom.

Specijalna Aurina plaketa za uspjehe u parapsihologiji pripala je Kadi Radetinac; zlato u kategoriji astrologije pripalo je Džemili Kulović, a u kategoriji vidovnjaštva zlatom su se okitili: vidoviti Dali, vidovita Lea i Kada Radetinac.
Najboljim bioenergičarima proglašeni su Ahmed Srabović i Ramiz Imamović. Ahmed Srabović je ponio titulu najboljeg i u oblasti informoterapije,

Ovo je jedanaesta godina kako magazin “Aura” organizira izbor najuspješnijih alternativaca u BiH. Prema riječima Ekrema Milića, urednika magazina, “Aura” je jedan od najtiražnijih magazina u BiH i lider na balkanskim prostorima u oblasti alternativne medicine. I u današnjim turbulentnim vremenima sačuvala je tradiciju i ostala vjerna svojim ciljevima u borbi za afirmaciju alternativne bh. scene u oblasti zdravlja, kulture življenja i humanosti.

Detaljan prijenos s današnje Aurine manifestacije možete pratiti večeras u 19 časova u okviru Hayatovog dnevnika, te u dnevniku televizije Alfa koji se emitira u 18:30. Opširnu reportažu moći ćete pogledati i u okviru Jutarnjeg programa televizije Alfa 21. marta kao i u narednom broju magazina Aura (broj 246) koji na kioske stiže 31. marta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas