Petak, 1 prosinca, 2023

Anel Bećirović priznao zločin, njegov advokat na ročištu iznio šokantne tvrdnje

Autor:Avaz.ba

Branilac Bećirovića, advokat Omar Mehmedbašić kazao je da će on govoriti u ime svog klijenta, jer je Bećirović u teškom psihičkom stanju

Preporučeno

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću (34) koji je osumnjičen da je svirepo ubio nevjenčanu suprugu Emiru Maslan (31) u stanu na Alipašinom Polju.

Tužiteljica Aida Turić istakla je razloge zbog kojih je zatražen pritvor, te je izjavila da je riječ o naročitoj opasnosti da će eventualnim puštanjem na slobodu počiniti teško krivično djelo.

Upravo se čita:  Emotivni oproštaj od 33-godišnjeg radnika koji je jučer poginuo u Sarajevu: “Bio si i ostat ćeš dio nas…”

Istakla je da je riječ o osobi koja je ranije osuđivana za nasilje u porodici, te da je krivično djelo počinio u vrijeme zaštitnih mjera koje su mu izrečene prošle godine, a u trajanju od 24 mjeseca. Također je kazala da je on pištolj ponio sa sobom, da se u stanu zaključao s djetetom i doveo u opasnost život djeteta.

Također je pred djetetom prijetio da će se ubiti. Pritvor je zatražen i zbog razloga uznemirenja javnosti.

Upravo se čita:  FUP uhapsio 27-godišnjaka, pronađeni arsenal oružja i eksplozivne materije

Branilac Bećirovića, advokat Omar Mehmedbašić kazao je da će on govoriti u ime svog klijenta, jer je Bećirović u teškom psihičkom stanju. Istakao je da je Bećirović sve priznao, da nije manipulirao i da je predao pištolj.

– On je rekao (Bećirović op.a.) da je beskrajno volio ženu i dijete, a to nije bila moja izjava. On je htio da se ubije. Bećirović je rekao da se kaje i da mu je žao što nije uspio da sebe ubije. Kazao je da on nije kriminogena osoba i da nije mogao da živi bez porodice, te se odlučio na ovaj čin kao i da sebe ubije – rekao je Mehmedbašić.

Upravo se čita:  Detalji tragedije koja je potresla BiH: Poznat identitet poginulog vozača kamiona, inspekcija na terenu

Sutkinja Adisa Zahiragić odluku o pritvoru donijet će naknadno.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo