Subota, 2 ožujka, 2024

Autoceste FBiH: Naplatno mjesto ‘Kakanj 1’ od sutra samo za elektronsku naplatu cestarine

Preporučeno

Od 15.12.2023. godine naplatno mjesto Kakanj 1 (Papratnica - izlaz za TE Kakanj) moći se koristiti isključivo za elektronsku naplatu cestarine.

Naplatno mjesto Kakanj 1 (Papratnica – izlaz za TE Kakanj) je prvo naplatno mjesto na kojemu će zaživiti Only ACC TAG sustav. Analizom poslovanja naplatnih mjesta na autocestama u FBIH uočeno je da je NM Kakanj 1 naplatno mjesto s većim brojem korisnika koji koriste elektronsku naplatu cestarine, dok je ukupan broj vozila na naplati relativno malen, na mjesečnom nivou nekih 16.000 vozila, a od toga cca 9000 vozila koristi elektronsku naplatu cestarine. Izlazi ostvareni preko TAG uređaja imaju udio od cca 52,43% na godišnjem nivou s tendencijom porasta udjela elektronske naplate, odnosno stagnacijom manualne.

Upravo se čita:  Zašto je hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u entiteta RS

Uvođenje Only ACC TAG sustava ima za cilj prije svega podići svijest kod korisnika o prednostima elektronskog načina plaćanja autoceste (brži protok vozila i bonus od 20% na svaku uplatu korisnika), a osim navedenog, uvođenje Only ACC TAG sustava dovesti će do smanjenja troškova poslovanja uz zadržavanje standarda korištenja naplatnih mjesta.

U narednom periodu JP Autoceste FBiH će nastaviti analizirati i druga naplatna mjesta kako bi se provjerila mogućnost prelaska na već spomenuti Only ACC TAG sustav.

Upravo se čita:  Zašto je hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve u entiteta RS

Korisnici autoceste koji ne žele koristiti elektronsku naplatu cestarine i dalje mogu koristiti naplatno mjesto Kakanj ili naplatno mjesto Visoko umjesto naplatnog mjesta Kakanj 1.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas