Subota, 2 ožujka, 2024

Banjaluka: Pljačkaši pošte ukrali više od 50.000 maraka

Preporučeno

Razbojnici naoružani automatskim puškama, njih trojica, opljačkali su jučer ujutro poštu u banjalučkom naselju Srpski Milanovac, iz koje su pobjegli sa više desetina hiljada maraka, namijenjenih za isplatu penzija.

pljacka posteNezvanično, spominje se da su ovom pljačkom postali “teži” za više od 50.000 maraka, ali to ni u policiji ni u “Poštama Srpske” nisu željeli da potvrde.

Policija traga za lopovima, koji su do ovog objekta došli, a zatim i pobjegli vozilom marke reno megan, metalik sive boje, koji je, kako saznajemo, ukraden u noći između 25. i 26. juna.

Istraga je ubrzo djelimično dala rezultate, jer je automobil pronađen kod restorana “My Way” u Banjaluci, što bi istražiocima, nakon što iz vozila uzmu tragove, trebalo da skrati put do kradljivaca.

Razbojništvo se dogodilo nešto prije osam časova, a naš izvor blizak istrazi tvrdi da je riječ o dobro uigranoj ekipi, koja je pljačku izvela za nekoliko minuta. Iako su razbojnici prijetili radnicima, nije došlo do upotrebe oružja, tako da, srećom, nema povrijeđenih.
“Penzije su u džakovima dovezli zaštitari, a potom su otišli. Sve to vrijeme pljačkaši su pogodan trenutak najvjerovatnije čekali iza kontejnera, koji se nalazi nedaleko od zgrade pošte. Čim su radnici zaštitarske agencije otišli, lopovi su krenuli u pohod”, otkriva naš sagovornik.

Upravo se čita:  Poznat termin dženaze Selme Baluković koju je usmrtio partner u Lipnici: Iza nje ostala djeca, majka, brat

Sve se to dešavalo nekoliko minuta prije nego što je pošta trebalo da bude otvorena, i u njoj su bila tri poštara i upravnica, ali ni to nije spriječilo lopove da dođu do plijena.

Naš sagovornik kaže da je pljačka trajala jako kratko, te da su razbojnici bili maskirani maramama.

“Bili su obučeni slično kao zaštitari. Štaviše, na nogama su imali čizme nalik onima koje koriste uniformisana lica. Odmah su naredili radnicima da legnu na pod. Bili su naoružani ‘do zuba’ i zaposleni u pošti nisu imali izbora već da im predaju vreće sa novcem”, naglašava sagovornik “Nezavisnih”, upućen u istragu.

Upravo se čita:  Drama u sarajevskoj osnovnoj školi: Dječak donio skalpel na nastavu, povrijedio sam sebe, intervenisala i policija

Kako saznajemo, radnici pošte preživjeli su traumu i još se oporavljaju od šoka, a policija je, nekoliko minuta nakon pljačke, stigla na lice mjesta, ali je za hapšenje razbojnika već bilo kasno.

“Policija je uzela tragove u pošti, a slijedi niz vještačenja kako bi lopovi završili iza rešetaka”, podvlači naš izvor.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navela je da je u toku rad na pronalaženju razbojnika i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva u ovom gradu, ističe da je uviđaj na licu mjesta obavio dežurni tužilac Goran Rakić, zajedno sa ovlaštenim službenicima banjalučke policije.

Upravo se čita:  Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela

Lopovi su i ranije pokušavali, ali i uspijevali da ukradu penzije u RS, a jedan od šokantnijih slučajeva dogodio se 8. februara ove godine na lokalnom putu u Donjim Orlovcima, kod Prijedora, kada je razbojnik sačekao i bombom ubio poštara Draška Vidovića (44).
Taj lopov, Siniša Majkić zvani Šiptar (24) iz Prijedora, osuđen je nedavno na 17 godina robije.

Iz “Pošta Srpske” potvrdili su da je ukradena veća količina novca, ali nisu mogli da navedu o kojoj je precizno cifri riječ.
“Naši radnici uspjeli su da zapišu registarske oznake i vrstu vozila, te da pljačku prijave policiji”, kazala je Željka Koljančić, portparol “Pošta Srpske”, koja je najavila da će penzionerima iz banjalučkog naselja Srpski Milanovac penzije biti isplaćene danas.

(Nezavisne novine)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas