Srijeda, 28 veljače, 2024

“Bio je na godišnjem odmoru, nije smio nositi službeni pištolj”: Vrh policije u Tuzli oglasio se o detaljima ubistva Amre Kahrimanović

Preporučeno

– Elvis je 2020. godine bio kažnjen zbog povrede dužnosti, jer je prouzrokovao saobraćajnu nesreću pod uticajem alkohola. I tada je disciplinski procesuiran- podsjetio je direktor Uprave policije.

Policajac Elvis Ćustendil (51) ubio je Amru Kahrimanović (52) u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u sklopu tržnog centra u Tuzli.

Ćustendil uhapšen nedugo nakon izvršenja zločina ispred haustora svoje zgrade.

Direktor Uprave policije Dževad Korman na konferenciji za medije otkrio je sve detalje ubistva koje se desilo sinoć u Tuzli. Korman je izjavio kako je Elvis Ćustendil pucao iz službenog pištolja marke “Glock”.

-Kahrimanović nije bila slučajna žrtva, te je Ćustendil ciljano na nju pucao. Više metaka je ispaljeno. Ćustendil je radio kao policijski službenik Operativnog centra Uprave policije MUP-a TK- naveo je Korman.

Upravo se čita:  Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na pitanje novinara da li su policijski službenici, inspektori tokom godišnjeg odmora ili bolovanja dužni ostavljati službeni pištolj, Korman je potvrdio.

– Policijski službenici moraju odlagati oružje dok su na godišnjem odmoru ili bolovanju. Pomenuti je bio na godišnjem odmoru. Njihova obaveza je bila da odlažu oružje. On je bio treći dan na godišnjem i nije očigledno postupio u skladu sa pravilima. Od ranije nije poznat kao konfliktna osoba. Do ovog momenta ne raspolažemo saznanjima da je Elvis imao komflikte i probleme sa kolegama. Zvanično nije nikada prijavljeno- izjavio je Korman, piše N1.

Upravo se čita:  Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela
Foto: Crna-hronika.info

Takođe je dodao da je prije nekoliko godina Ćustendil bio kažnjen zbog povrede dužnosti.

– Elvis je 2020. godine bio kažnjen zbog povrede dužnosti, jer je prouzrokovao saobraćajnu nesreću pod uticajem alkohola. I tada je disciplinski procesuiran- podsjetio je direktor Uprave policije.

Korman navodi da još uvijek nema saznanja o motivima napada.

– Elvis Ćustendil će vrlo brzo biti predat u nadležnost Tužilaštva TK. Njegova obaveza je bila da ostavi oružje, on to nije učinio. Svakako ispitaće se odgovornost i njegovog neposrednog rukovodioca. U toku je provođenju istrage. On je pucao isključivo u pravcu nje- istaknuo je.

Upravo se čita:  Drama u sarajevskoj osnovnoj školi: Dječak donio skalpel na nastavu, povrijedio sam sebe, intervenisala i policija

Korman je potvrdio da je prije samog ubistva, policija došla u lokal i to na poziv Ćustendila. Osoba koja se nalazila u lokalu i konzumirala alkohol je odstranjena i uhapšena. No, Ćustendil je tu konzumirao alkohol.

-Više metaka je ispaljeno. On je odmah spuspendovan- zaključio je Korman.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas