Utorak, 18 lipnja, 2024

Bosanac (27) teško ranjen u vatrenom obračunu u Njemačkoj

Preporučeno

Iako se ne zna ko je tačno pucao na koga, očevici kažu da je došlo do sukoba između više aktera, od kojih su neki u bjekstvu.

Državljanin Bosne i Hercegovine (27) teško je ranjen u pucnjavi u Kolnu, do koje je došlo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Policija je dobila dojavu u četvrtak, 2. novembra 2023. godine u večernjim satima, javljaju njemački mediji. Na mjestu događaja zatekli su dvojicu teško ranjenih.

Jedan je mladić iz BiH, dok je drugi 39-godišnji Nijemac, pripadnik zloglasne grupe “Hells Angels MC Honorfield”. Kako prenose mediji, njih dvojica su bili poznanici, ali mladić iz BiH nije pripadao pomenutoj grupi.

Upravo se čita:  Grad u BiH zavijen u crno, mladić preminuo u 16. godini

Iako se ne zna ko je tačno pucao na koga, očevici kažu da je došlo do sukoba između više aktera, od kojih su neki u bjekstvu.

Drugi njemački mediji prenose da je došlo do direktnog sukoba između dvojice ranjenih, a zatim i do pucnjave. Inače, obojica su odmah prevezeni u bolnicu i nalaze se na odjelu intenzivne njege.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji izjave Nihada Sarajkića nakon brutalnog ubistva Anela Krše na Vilsonovom šetalištu: "Bio sam sa njegovom bivšom ženom, prijetio nam je"

Policija je i danas, 3. novembra 2023. godine zatvorila ovaj dio grada, tražeći dokaze na licu mjesta.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas