Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Bosanac osumnjičen za ubistvo mlade majke u teškom psihičkom stanju: “Ne zna zašto je pucao”

Žrtva i osumnjičeni E. B. (35) bili su u vezi 15 godina. Oboje su rođeni u BiH, odrasli u Švedskoj, a posljednjih godina živjeli su u Austriji. Imaju dva sina i dvije kćerke.

Preporučeno

Austrijski mediji pomno prate sve što se dešava nakon brutalnog ubistva 33-godišnjakinje, porijeklom iz BiH, a osumnjičeni bivši partner navodno se nalazi u teškom psihičkom stanju i ne može da objasni šta se desilo. On je navodno rekao da se sedmicama unazad nije spavao niti jeo.

Žrtva i osumnjičeni E. B. (35) bili su u vezi 15 godina. Oboje su rođeni u BiH, odrasli u Švedskoj, a posljednjih godina živjeli su u Austriji. Imaju dva sina i dvije kćerke.

Upravo se čita:  Djevojčica (14) za kojom se danima tragalo je pronađena mrtva

Međutim, vremenom je došlo do nesuglasica, a zatim i raskida veze. On joj je čak prijetio zbog čega je imao zabranu prilaska.

Njegova advokatica Astrid Vagner, koja je imala prilike da ga vidi u zatvoru kaže da je samo spominjao djecu.

“Njemu su djeca sve, a navodno ih nije vidio od kraja avgusta. Sve to ga je dovelo u jako teško psihičko stanje. Navodno više nije spavao ni jeo, svakakve misli su mu se vrtile po glavi, ali i dalje ne može da objasni zašto je prošle subote pucao u svoju bivšu partnerku”, rekla je advokatica Vagner.

Upravo se čita:  Emotivni oproštaj od 33-godišnjeg radnika koji je jučer poginuo u Sarajevu: “Bio si i ostat ćeš dio nas…”

Ona je dodala da je pištolj još davno kupio u Beču i to zbog lične zaštite, prenose Nezavisne.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Tajna imovine bivšeg sarajevskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića

Nekadašnji prvi čovjek sarajevske Općine Stari Grad počeo je ulagati u nekretnine u BiH i Hrvatskoj nakon što je...

Možda vas zanima i ovo