Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Brala šljive s porodicom, a kad je došla kući primjetila je tačkice na rukama – nakon što je otišla kod doktora uslijedio je pravi šok

Autor:Blic.rs

Preporučeno

Posebnu zahvalnost ova Ljižanka duguje dežurnoj sestri i ljekaru u lokalnom Domu zdravlja, jer su imali strpljenja da svakog krpelja izvade napolje.

Berba šljiva za Andrijanu Srećković iz Ljiga pretvorila se u nesvakidašnji događaj, jer je za samo nekoliko sati provedenih u voćnjaku postala definitivni rekorder u broju krpelja koji su se zakačili za njene ruke.

– Nakon što smo se vratili kući primjetila sam tačkice po koži, i shvatila da su u pitanju krpelji. Sama sam ih izvadila preko 20, a onda sam otišla kod ljekara. Doktorka je izvadila čak njih 103 i rekla je da nije imala sličan slučaj i da je najveći broj krpelja koji je izvadila do sad bio tridesetak, a kod mene se susrela sa tri puta većim brojim – rekla je Andrijana za RINU.

Ona je u šljiviku bila sa porodicom, ali insekti su se u ovolikoj mjeri zakačili samo za nju. Kroz šalu joj kažu da je dobro što je bar u nekoj kategoriji rekorder, međutim ne bi se sa tim složila jer su medicinski radnici u ljiškom Domu zdravlja dva sata sanirali njene ubode.

– Kada je došlo vrijeme da se ranice dezinfikuju jodom, nije bilo moguće da se pogodi svako mjesto, pa je doktorka jodom bukvalno namazala cijele ruke. Nadam se da će ova situacija proći bez većih posljedica, ali u svakom slučaju testiraću se na Lajmsku bolest, kako bih imala mirnu savjest – poručuje Andrijana iz Ljiga.

Posebnu zahvalnost ova Ljižanka duguje dežurnoj sestri i lekaru u lokalnom Domu zdravlja, jer su imali strpljenja da svakog krpelja izvade napolje.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas