Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Brat joj oženio djevojku iz Novog Pazara: ‘Kad smo vidjeli šta nas je sačekalo na svadbi, umalo se nismo prevrnuli!’

Preporučeno

- Brat se pravi lud, neće da komentariše ništa što se tiče snajke, a mi isto tako ćutimo, šta da radimo.

Iskustvo Miljane iz Loznice napravilo je pravu pometnju i podijelilo mišljenje javnosti, nakon što je iznijela svoju ispovijest. Naime, njen brat je oženio Novopazarku, a ona i njena porodica bili su šokirani određenim detaljima sa svadbe, piše Kurir.rs.

– Želim da podijelim jedno iskustvo koje mi se desilo u životu, kojeg se ne stidim, ali s druge strane, ne znam koliko su pametne odluke mog brata. Moj brat se upoznao sa sadašnjom ženom još na početku studija, a pošto su malo duže studirali, tek nedavno su odlučili da se vjenčaju.

Ona je porijeklom iz Novog Pazara. Odmah da se zna da nemam ništa ni protiv koga, prije svega smatram da je svako ko živi u Srbiji Srbin, kao što je svako ko živi u Americi Amerikanac, bez obzira na vjeroispovijest, ali mi potičemo iz patrijarhalne porodice (možda ni to nije dobro) i bili smo zatečeni njihovom svadbom.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Prvo, oni su imali klasično vjenčanje u Beogradu u subotu (brat nije htio da to bude u Loznici), a onda su u nedjelju svi svatovi išli i u Novi Pazar. Mlada je iz bogate porodice i njeni su željeli da se napravi veliko vjenčanje, kakvo samo oni mogu da prirede. Mi smo svi put tog mjesta krenuli.

Vjenčanje nije bilo u crkvi, nisam to ni očekivala. Išli smo u restoran na rubu mjesta, koji je stvarno lijep. Divno su aranžirali sve, njena familija je jako ljubazna bila. Odmah da dodam i da mi nismo s njima ugovarali ništa oko veselja u njihovom mjestu, jer kakve veze ima… Već smo jedno pravili u Beogradu, pa hajde još jedno kod mlade! Ono što nas je sve jako iznenadilo desilo se kad smo naručivali piće da pijemo.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Rekli su za pivo – nema. Za rakiju – nema. Na cijeloj svadbi se nije služio alkohol. Kad se nismo prevrnuli… Ne treba nama da se opijamo ili šta već nego da nazdravimo. A dobro znam da muslimani po Bosni i Srbiji piju alkohol, jer ne žive u Saudijskoj Arabiji nego u Evropi, što je i normalno.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

A onda me je ova odluka baš začudila, jer ipak je moj brat mladoženja, a ne ona! Nismo ništa mi njima rekli, ispoštovali smo odluku. Brat se pravi lud, neće da komentariše ništa što se tiče snajke, a mi isto tako ćutimo, šta da radimo.

Posebno što je čudno je da njeni žive u inostranstvu odavno i da su ovdje došli da pljunu pare za svadbu na svoj način. A mi ostadosmo suva grla. Ne znam je li normalno to, ali ako već žele moderan brak, bez crkve, bez običaja, opušteno sve… onda zašto moramo da pijemo sokiće umjesto šampanjca i neke domaće rakije, završava svoju ispovijest ova djevojka.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas