Petak, 9 lipnja, 2023

Burna subotu u Sarajevu: Dvije žene potukle se u Gradskoj tržnici, opljačkane četiri trgovine…

Nemojte propustiti

Prva policijska uprava je jučer, 5.1.2013. godine uhapsila B.A. (1992) i K.E. (1981) zbog krađe

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Također, isti dan, Treća policijska uprava je uhapsila dvije malodobne osobe K. M. (1996) i P. I. (1995) zbog teške krađe u pokušaju.

Nakon kriminalističke obrade, sve osobve su poštene na slobodu.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGA

Isti dan, Treća policijska uprava je uhapsila S. A. (1978) zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, te ge predalo u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Upravo se čita:  Pune dvije godine je mlađi brat Izet čekao da osveti brata Hasana: "Bez tebe jednostavno ne ide, nemam kud, nemam s kim i nemam gdje"

TUČA U GRADSKOJ TRŽNICI

Jučer je u Gradskoj tržnici u Centru D.A. fizički napala J.D. i nanjela joj teške tjelesne povrede konstatovane na KUM-u KCU, nakon čega je puštena na kučno liječenje.

U MUP KS PRIJAVLJENE ČETIRI PLJAČKE

Jučer oko 16.50 sati u prodavnici „Konzum“ ulica Marka Marulića 13, desila se oružana pljačka nad radnicom B. F. i otuđena je određena suma novca.

Upravo se čita:  Armin Berberović poznavao doktoricu Azra Spahić: Ujutro joj dao čokoladu, uvečer je usmrtio mercedesom!

Druga pljačka se dogodila oko 18.25 u prodavnici Planet obuća u ulici Bulevar Meše Selimovića, kada je od radnice M. A. oduđena određenea suma novca.

Jučer oko 19.00 dvije nepoznate osobe su od radnice S. A. u marketu „TD“ uz prijetnju nožem otužili određenu sumu novca.

Četvrta pljačka se sedila oko 20.15 u prodavnici „Mercator“ u ulici Patriotske lige, kada je od radnice D. A. također otuđena određena suma novca.

Upravo se čita:  Određen jednomjesečni pritvor Izetu Grahoviću koji je ubio Asmira Halilagića

O ovim događajima je obavješten kantonalni tužilac, a policija radi na rasvjetljavanju pljački.

UKRADEN GOLF VI

Istog dana, nepoznata osoba je oko 19.15 u ulici Behdžeta Mutevelića otuđila auto (Golf VI) od osobe B. I. Policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Pročitajte još

Izdvajamo

Pregled ili smrt, nešto će prije doći: Pokušaj liječenja u Sarajevu

Ovo je istinita priča stanovnika Sarajeva koji se lično uvjerio u začarani labirint takozvanog puta pacijenta, u zdravstveni sistem...

Možda vas zanima i ovo