Utorak, 23 travnja, 2024

Burna subotu u Sarajevu: Dvije žene potukle se u Gradskoj tržnici, opljačkane četiri trgovine…

Preporučeno

Prva policijska uprava je jučer, 5.1.2013. godine uhapsila B.A. (1992) i K.E. (1981) zbog krađe

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Također, isti dan, Treća policijska uprava je uhapsila dvije malodobne osobe K. M. (1996) i P. I. (1995) zbog teške krađe u pokušaju.

Nakon kriminalističke obrade, sve osobve su poštene na slobodu.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGA

Isti dan, Treća policijska uprava je uhapsila S. A. (1978) zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, te ge predalo u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Upravo se čita:  Roditelji Danke Ilić (2) izjasnili se prvi put zajedno nakon nestanka djevojčice: "Ne prihvatamo saučešće, nismo sahranili dijete"

TUČA U GRADSKOJ TRŽNICI

Jučer je u Gradskoj tržnici u Centru D.A. fizički napala J.D. i nanjela joj teške tjelesne povrede konstatovane na KUM-u KCU, nakon čega je puštena na kučno liječenje.

U MUP KS PRIJAVLJENE ČETIRI PLJAČKE

Jučer oko 16.50 sati u prodavnici „Konzum“ ulica Marka Marulića 13, desila se oružana pljačka nad radnicom B. F. i otuđena je određena suma novca.

Upravo se čita:  Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: Ostavila ceduljicu u kojoj je pisalo "kada nas pronađete nazovite mog babu Asima"

Druga pljačka se dogodila oko 18.25 u prodavnici Planet obuća u ulici Bulevar Meše Selimovića, kada je od radnice M. A. oduđena određenea suma novca.

Jučer oko 19.00 dvije nepoznate osobe su od radnice S. A. u marketu „TD“ uz prijetnju nožem otužili određenu sumu novca.

Četvrta pljačka se sedila oko 20.15 u prodavnici „Mercator“ u ulici Patriotske lige, kada je od radnice D. A. također otuđena određena suma novca.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

O ovim događajima je obavješten kantonalni tužilac, a policija radi na rasvjetljavanju pljački.

UKRADEN GOLF VI

Istog dana, nepoznata osoba je oko 19.15 u ulici Behdžeta Mutevelića otuđila auto (Golf VI) od osobe B. I. Policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas