Srijeda, 29 svibnja, 2024

Cijena plina ostaje ista uprkos povećanju nabavne cijene

Preporučeno

- Konstantno pratimo cijene energenata i, koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju, preuzimamo dio tereta kako bismo građane poštedjeli posljedica globalnih promjena - izjavio je ministar Lakić.

U Federaciji Bosne i Hercegovine u naredna tri mjeseca neće doći do povećanja cijena plina, iako je došlo do povećanja nabavne cijene plina. Ova odluka donesena je nakon što je ovlašteni snabdijevač plinom dobio cijene za drugi kvartal ove godine, a koje su uvećane u odnosu na prethodni period, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić poručio je da Vlada Federacije BiH i resorno ministarstvo i na ovaj način žele zaštitili građane.

– Ne možemo utjecati na globalna dešavanja niti na rast cijena na svjetskom tržištu, ali dajemo sve od sebe da osiguramo redovno, stabilno i sigurno snabdijevanje prirodnim gasom za građane Federacije BiH. Konstantno pratimo cijene energenata i, koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju, preuzimamo dio tereta kako bismo građane poštedjeli posljedica globalnih promjena – izjavio je ministar Lakić.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Radnici BHRT-a održali protest upozorenja, moguć i generalni štrajk

Radnici BHRT-a održali su danas protest upozorenja kojim su željeli ukazati na katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze. Predstavnici...

Još vijesti za vas