Srijeda, 24 travnja, 2024

Da je ne bi ostavio: Djevojka ukrala 159.000 funti da bi momka vodila na skupa putovanja

Preporučeno

Globalna menadžerica jedne tvrtke ukrala je 159.000 funti (oko 375.000 KM) kako bi svom momku kupila kamper i vodila ga na luksuzna putovanja, a sve da je ne bi ostavio.

caroline1-217x300Caroline Woolen (33) prevarila je svoje poslodavce u Danskoj uvjerivši ih da je dogovorila unosne ugovore s velikim kompanijama. Šefovi su joj odobrili raspolaganje novcem, misleći da će njime platiti radnike.

Ali, ona je upotrijebila ukradeni novac da svom momku kupi kamper, odvede ga na skijanje kao i skupe odmore, a sve kako bi ga zadržala.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Njen advokat kaže da je Caroline samo htjela biti voljena. Željela mu je udovoljiti, a čim se saznalao za prevaru, on ju je ostavio. Ona je sada slomljena žena.

Optužena je za krađu 387.000 funti, ali je priznala da je pronevjerila 159.000. Na sudu je priznala da je čak i svojoj porodici lagala o svojim uspjesima, govorila im je da ide na časove glume i na fakultet, iako ništa od toga nije istina.
Prošle godine u maju ova je prevara izašla na vidjelo, a Caroline je sve priznala i rekla da je željela impresionirati momka i porodicu.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

-Ona dolazi iz ugledne, sretne porodice i imala je priliku za dobar život. Svi su je podržavali i voljeli, ali ona kao da je osjećala da to ne zaslužuje. Ima braću i sestre koji su uvijek činili najbolje, a ona je osjećala da nije dovoljno dobra i da ne može ispuniti njihova očekivanja. Kao rezultat toga, ona nema samopuzdanja i želi svima udovoljiti. Ironija je da su oni nju voljeli baš kakva jest, rekao je njen advokat.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

Osuđena je na dvije godine zatvora, dvije godine suspenzije, naređeno joj je liječenje od alkoholizma, kao i 300 sati besplatnog rada.

-Ti si žrtva svoje osobnosti i želje da udovoljiš drugima, rekao je sudac Simone Jack.

(doznajemo.com)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas