Subota, 20 srpnja, 2024

Da li nanosite kremu na potpuno pogrešan način?

Preporučeno

Mackanje lica možda djeluje kao stvar oko koje nema mnogo filozofije, ali beauty eksperti su ipak našli način da nam i ovaj posao zakomplikuju…

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Možda ste već čuli da je klasično razmazivanje kreme po licu potpuno pogrešan način nanošenja proizvoda. Pravilno je, kažu stručnjaci, tapkati, a ne mazati. Evo nekih prilično ubjedljivih argumenata za to.

Nežnijij je način nanošenja, jer nema razvlačenja kože koje vremenom može da izazove sitne bore, objašnjava dr. Frančeska Fusko, dermatološkinja iz Njujorka.

Ne utiče na rad vašeg limfnog sistema. Ako razmazujete kremu, slučajno možete izvršiti pritisak suprotno od prirodnog toga limfnog sistema, što može izazvati naduvenost, a naročito u predjelu oko očiju.

Tapkanje osigurava da će vaša krema prodrijeti dublje u kožu, jer je nanosite pogodnim pokretima.

A kako je najbolje natapkati kremu? Dr. Fusko savjetuje da kada nanosite preparat za predio oko očiju, tapkate kremu od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Kada stavljate kremu za lice, krenite od ivice vilice, pa nastavite na gore.

Drago nam je da smo to razjasnili!
(Cosmopolitan.rs)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas