Utorak, 25 lipnja, 2024

Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

Preporučeno

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, povodom tragične smrti Amele i njeno dvoje male djece, donio je Odluku o proglašenju 23. maja Danom žalosti na području grada Tuzle.

Amela Čičkušić, te njeno dvoje djece Amar (2015) i Ajna (2022), koje je u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju ubio Mujaga Čičkušić, a potom izvršio samoubistvo, danas će biti ispraćeni na vječni počinak.

Dženaza će biti klanjana ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli u 16.45 sati, poslije ikindije namaza, a ukop majke i njeno dvoje djece će biti obavljen na mezarju Izgon. Tehvid će se proučiti poslije ukopa u Čaršijskoj džamiji.

Upravo se čita:  Poznat identitet maloljetnika koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru

Amelu i djecu je sjekirom u stanu usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga, koji je radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj. On se, navodno, nekoliko dana prije nego što je izvršio monstuozni zločin, vratio u Tuzlu. Nakon što je ubio suprugu i djecu, sebi je oduzeo život skokom sa zgrade.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, povodom tragične smrti Amele i njeno dvoje male djece, donio je Odluku o proglašenju 23. maja Danom žalosti na području grada Tuzle.

Upravo se čita:  Imao je samo 24 godine: Ovo je Ismail, mladić koji je poginuo u nesreći kod Jajca

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima tragično stradalih sugrađana.

Upravo se čita:  Tragedija u Travniku: Preminuo 28-godišnji Sanjin, prijatelji se opraštaju od njega

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić izražava svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje maloljetne djece, stoji u saopćenju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas