Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Detalji sukoba u sarajevskom naselju Briješće: Maltretirao mu dijete, on mu otišao na vrata, nakon čega ga je komšija ubo nožem u rame

Kako saznajemo od mještana ovog sarajevskog naselja, sinoćnjem događaju prethodio je incident koji se dogodio u prijepodnevnim satima.

Preporučeno

Sarajevska policija uhapsila je sinoć 72-godišnjeg A. P., rođenog u Višegradu, a nastanjenog u Sarajevu, nakon što je nožem povrijedio svog komšiju N. R. (41) iz Sarajeva.

Kako je saopćila sarajevska policija, incident se dogodio u ulici Mehmeda Arapčića u naselju Briješće u 19.30 sati, a 72-godišnjak je osumnjičen za krivično djelo nanošenje lahke tjelesne povrede.

– Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu – naveli su iz sarajevske policije, te dodali da je 72-godišnjak predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Upravo se čita:  Tragedija u Njemačkoj: Poznati identitet ranika iz BiH koji je preminuo na radnom mjestu

Kako saznajemo od mještana ovog sarajevskog naselja, sinoćnjem događaju prethodio je incident koji se dogodio u prijepodnevnim satima.

– Taj komšija (72-godišnjak, op. a.) nešto je maltretirao dijete od ovog drugog komšije, čak ga je i udario. On je kad je to saznao, otišao je ovome na vrata da ga pita u čemu je problem. Izbila je svađa, da bi ovaj stariji uzeo nekakav kao priručni nož, uglavnom neki oštri predmet i udario njime komšiju u rame – kazao nam je jedan mještanin, koji nije želio da mu objavljujemo identitet.

Upravo se čita:  Poznat identitet bivšeg policajca koji se danas ubio na Rostovu

Potom je pozvana policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula povrijeđenog, a 72-godišnjak je uhapšen.

Kako također nezvanično saznajemo, iako su u Kliničkom centru povrijeđenom konstatovane lakše tjelesne povrede, ipak je zadržan na posmatranju, budući da se radi o povredi ramena, a kako eventualno ne bi došlo do nekih dodatnih komplikacija.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik odgovorio da li dolazi na sud 6. decembra: Žele eliminisati mene i još neke ljude

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik rekao je da je cilj postupka protiv njega da zaplaše sve u ovom...

Možda vas zanima i ovo