Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Distributeri u BiH kažu da prate svjetsko tržište: Do vikenda će svi podići cijene goriva

Preporučeno

Trenutno je cijena nafte stabilna, odnosno, nema naznake da će dodatno i u značajnijem iznosu ići gore – kazao je predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima RS

Zbog poskupljenja nafte na svjetskoj berzi, na pojedinim benzinskim pumpama u Republici Srpskoj gorivo je već poskupjelo, dok će ostali distributeri cijene podići do sljedećeg vikenda.

Ovo su za Srpskainfo potvrdili u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima RS, naglasivši da će cijena litra goriva porasti za pet do 10 feninga.

– Trenutno, litar dizela košta 2,7-2,9, a litar benzina 2,35-2,6 KM, u zavisnosti od regije. Prije nekoliko dana, nafta je na svjetskoj berzi sa 74 poskupjela na 81 dolar po barelu, što će se odraziti i na naše cijene. S obzirom na to da su porasle cijene kod naših dobavljača i mi moramo da korigujemo cijene goriva na benzinskim pumpama – kaže predsjednik ove grupacije Jovica Vučković.

Prema njegovim riječima, trenutno je cijena nafte stabilna, odnosno, nema naznake da će dodatno i u značajnijem iznosu ići gore.

Izdvajamo

Izdvajamo

Oklopna vozila MUP-a RS na ulazu u Srebrenicu

Napetosti u i oko Srebrenice pojačane su otkako je čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik najavio da će njegova vlada...

Još vijesti za vas