Petak, 9 lipnja, 2023

Djevojčica (15) iz Teslića prepoznala svog silovatelja

Nemojte propustiti

Učenica (15) iz Pribinića, kod Teslića, koja je u svom selu silovana 23. marta prošle godine, potvrdila je dobojskoj policiji da ju je silovao Vernes I. iz Karaule, kod Travnika.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni silovatelj uhapšen je 18. decembra prošle godine u Zenici, a kako ističe izvor Nezavisnih blizak istrazi, kasnije je maloljetnica napadača prepoznala u prostorijama policije u Doboju, gdje je Vernes I. dovezen s ciljem da se ona izjasni o tome da li ju je on silovao, saznaju “Nezavisne novine“.

Upravo se čita:  Život izgubio otac šestoro djece: Vozio dijete u Hitnu pomoć i stradao?

– Čim je ponovo vidjela Vernesa, djevojčica je kazala da je 99 odsto sigurna da ju je on silovao – ističe sagovornik, a nezvanično se saznaje da je i DNK analizom utvrđeno da iza napada, koji je šokirao Teslićane, stoji upravo Imširović, koji je, inače, osumnjičen za brojna druga krivična djela.

Sagovornik otkriva i da su inspektori pronašli crnu kapu za koju se vjeruje da ju je osumnjičeni silovatelj nosio u noći kada je učenica silovana u bijelom golfu, kod crkve u Pribiniću.

Upravo se čita:  Opasni kriminalac likvidiran u Velikoj Kladuši: Ležao u zatvoru zbog ubistva, dobio slobodan vikend

– Imširović je tu kapu ostavio kod supruge, a ona ju je pokazala policajcima kada su u Karauli tražili osumnjičenog. I djevojčica se sjeća te kape. Kada ju je uvukao u golf, on je kapu bacio na zadnje sjedište – precizira izvor, upućen u istragu.

Inspektori, navodno, sumnjaju da je Imširović odgovoran i za raniji pokušaj silovanja radnice u jednom objektu u Banjoj Luci, ali izvor nije mogao da otkrije detalje.

Upravo se čita:  Određen jednomjesečni pritvor Izetu Grahoviću koji je ubio Asmira Halilagića

– Pokušao je to uraditi usred bijela dana, ali, na svu sreću, nije uspio u namjerama – kaže sagovornik “Nezavisnih novina“.

Pročitajte još

Izdvajamo

Stiglo pojašnjenje smanjenja ograničenja brzine na glavnoj cesti u Sarajevu: Gdje će se voziti 30 km/h, a gdje 50 km/h

Veliku buru u javnosti izazvala je najava Vlade KS da će smanjiti ograničenje brzine u Sarajevu. Ministar saobraćaja Adnan Šteta...

Možda vas zanima i ovo