Nedjelja, 14 travnja, 2024

Djevojčica (15) iz Teslića prepoznala svog silovatelja

Preporučeno

Učenica (15) iz Pribinića, kod Teslića, koja je u svom selu silovana 23. marta prošle godine, potvrdila je dobojskoj policiji da ju je silovao Vernes I. iz Karaule, kod Travnika.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Osumnjičeni silovatelj uhapšen je 18. decembra prošle godine u Zenici, a kako ističe izvor Nezavisnih blizak istrazi, kasnije je maloljetnica napadača prepoznala u prostorijama policije u Doboju, gdje je Vernes I. dovezen s ciljem da se ona izjasni o tome da li ju je on silovao, saznaju “Nezavisne novine“.

Upravo se čita:  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identiteti pronađene žene i djeteta na Bentbaši

– Čim je ponovo vidjela Vernesa, djevojčica je kazala da je 99 odsto sigurna da ju je on silovao – ističe sagovornik, a nezvanično se saznaje da je i DNK analizom utvrđeno da iza napada, koji je šokirao Teslićane, stoji upravo Imširović, koji je, inače, osumnjičen za brojna druga krivična djela.

Sagovornik otkriva i da su inspektori pronašli crnu kapu za koju se vjeruje da ju je osumnjičeni silovatelj nosio u noći kada je učenica silovana u bijelom golfu, kod crkve u Pribiniću.

Upravo se čita:  Objavljene fotografije požara u kojem su poginule majka i kćerka

– Imširović je tu kapu ostavio kod supruge, a ona ju je pokazala policajcima kada su u Karauli tražili osumnjičenog. I djevojčica se sjeća te kape. Kada ju je uvukao u golf, on je kapu bacio na zadnje sjedište – precizira izvor, upućen u istragu.

Inspektori, navodno, sumnjaju da je Imširović odgovoran i za raniji pokušaj silovanja radnice u jednom objektu u Banjoj Luci, ali izvor nije mogao da otkrije detalje.

Upravo se čita:  Poznat uzrok požara kod Zenice u kojem su stradale majka i kćerka

– Pokušao je to uraditi usred bijela dana, ali, na svu sreću, nije uspio u namjerama – kaže sagovornik “Nezavisnih novina“.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas