Srijeda, 17 srpnja, 2024

Dodikov direktor napravio incident ispred Suda BiH – Pripadnici MUP-a KS dopustili da im čita lekciju: “Imam imunitet, ne možete se tako ponašati”

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Prvobitno je vozač automobil zaustavio na putu, na izlazu iz Suda BiH, te je na intervenciju policajca automobil pomjerio nekoliko metara naprijed na trotoar.

Nedeljko Elek, direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo, napravio je incident ispred Suda Bosne i Hercegovine nakon ročišta stranačkom šefu Miloradu Dodiku.

Elekov vozač je službeni automobil parkirao na trotar. Policajci MUP-a KS su upozoravali na nepropisno parkiranje a onda se uključio Elek i počeo “prosipati silu”.

– Imamo diplomatski imunitet, ne možete se tako ponašati – vikao je Elek na policajce koji nisu reagirali na bilo koji način, osim što su i dalje ponavljali da je vozilo nepropisno parkirano.

Upravo se čita:  Sarajlije spas od visokih temperatura pronašle na gradskom bazenu Dobrinja: Ovo su cijene svih karata

Elek je uporno “podučavao” policajce pristojnom ponašanju, no, uprkos Elekovoj drskosti i njegovom i vozačevom odbijanju da pomjere automobil odmah po upozorenju policije, pripadnici MUP-a KS nisu reagirali. Naprotiv, dozvolili su da im Elek drži lekcije o ponašanju.

Prvobitno je vozač automobil zaustavio na putu, na izlazu iz Suda BiH, te je na intervenciju policajca automobil pomjerio nekoliko metara naprijed na trotoar. Nakon ponovnog upozorenja policije, uključio se Elek koji je između ostalog rekao vozaču da ugasi automobil te se obratio policajcu poručivši mu da će automobil pomjeriti kad on to kaže, prenosi Faktor.

Upravo se čita:  Slučaj koji je šokirao Sarajlije: Dijete (2) bilo na prozoru stana na 6. spratu, uhapšena majka

Elek, koji se pozivao na diplomatski imunitet, koristio je automobil sa diplomatskim tablicama. Kakav on tačno diplomatski imunitet uživa, nije precizirao. Poznato samo to da je on počasni konzul Bjelorusije u Bosni i Hercegovini. Konzulat je smješten u Palama.

Međutim, diplomatski imunitet ne znači da je automibilima sa diplomatskim tablicama dozvoljeno nepropisno parkiranje, niti je dozvoljeno i prihvatljivo usprotiviti se naredbama policije.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu ispod.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Meso luksuz za svakog drugog stanovnika

Svaki drugi stanovnik BiH nije u mogućnosti kupitii meso ili ribu tri puta sedmično zbog visokih cijena i niskih...

Još vijesti za vas