Srijeda, 28 veljače, 2024

Đoković: Razumijem Ruse i Bjeloruse, ni Srbi nisu mogli devedesetih na takmičenja

Preporučeno

Odlukom ATP, za učešće na Wimbledonu neće biti dodijeljeni bodovi, a Đoković kaže da o tome i gubitku bodova ne razmišlja.

Novak Đoković održao je prvu konferenciju za medije pred početak Wimbledona, te najavio da mu je motiv više to što neće moći na US Open.

Trenutno stvari stoje tako da Đoković bez dokaza o vakcinaciji ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države što znači da ne bi mogao ni da učestvuje na posljednjem grand slamu sezone.

„Za sada mi nije dozvoljeno da uđem u SAD i ovdje mi je to dodatna motivacija. Ne mogu mnogo toga da uradim, na američkoj vladi je da li će dozvoliti ulazak u zemlju nevakcinisanim ljudima“, rekao je Đoković.

Odlukom ATP, za učešće na Wimbledonu neće biti dodijeljeni bodovi, a Đoković kaže da o tome i gubitku bodova ne razmišlja.

„To će više uticati na druge tenisere nego na mene. Ne želim da kažem da bodovi nisu bitni, ali za mene nisu važni kao ranije. Sada više ne jurim za plasmanom kao nekada kada sam želio da oborim Federerov rekord. To mi više nije prioritet. Od Australije do sada nisam uspio da odbranim 4.000 bodova i to me pogađa. Ali, to mi nije primarni cilj“, rekao je treći reket svijeta.

Đoković je ponovio svoj stav o tome da ruski i bjeloruski igrači ne zaslužuju tretman kakav imaju:

„Ne slažem se sa zabranom Rusima i Bjelorusima da igraju. Ne vidim zašto su oni krivi za ono što se desilo. Smatram da to nije pošteno prema njima. Podsjećam da od 1992. do 1996. Srbi nisu mogli da učestvuju na međunarodnim takmičenjima tako da ih razumijem“.

Đoković je govorio i o sezoni koju ima Rafael Nadal koji je ove sezone osvojio dva grand slama:

„Imao je operaciju, propustio je pola godine i poslije se vratio i osvojio grand slam. Skidam kapu za ono što je uradio. On je veliki šampion, uvijek beskrajno borben i divim mu se zbog toga. On je jedan od mojih najvećih rivala, ali ga zaista poštujem“, zaključio je Novak.

Đoković u ponedjeljak počinje takmičenje na Wimbledonu, a rival u prvom kolu biće mu Kwon.

Kao i svih ranijih godina, Wimbledon i sve oko Wimbledona pratićete samo na kanalima Sport Kluba.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas