Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Herojski se borila: Teniski savez BiH se oprostio od višegodišnje juniorske reprezentativke

Preporučeno

Katarina je u 18 godini života saznala da boluje od leukemije. Herojskom borbom protiv opake bolešću, Kaća se borila nekoliko godina. U

​Teniski savez Bosne i Hercegovine emotivnom porukom oprostio se od Katarine Trivić iz Banjaluke, koja je preminula u 21. godini, nakon duge borbe sa teškom bolešću.

“U petak 24.05.2024.godine stigla je tužna vijest, da nas je napustila mlada Banjalučanka Katarina Trivić. Katarina Trivić je višegodišnja juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu.

Kaća je nekoliko godina zaredom bila najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope.

Katarina je u 18 godini života saznala da boluje od leukemije. Herojskom borbom protiv opake bolešću, Kaća se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe Kaća je bodrila i druge ljude koji su se takođe borili na isti ili na sličan način sa bolešću.

Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života.

Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života”, saopštio je TSBiH na društvenim mrežama.

Sahrana Katarine Trivić biće održana u utorak na groblju u Vrbanji u 13 časova.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas