Nedjelja, 14 travnja, 2024

Doktor Emir Solaković otkrio idealan doručak za ženu i muškarca: ‘Svako jutro pojedite ovo da budete zdravi’

Preporučeno

Doktor Emir Solaković je prilikom jednog od gostovanja u emisiji televizije Hayat izjavio koji je doručak najbolji za žene, a koji za muškarce.

– Budim se oko 6:30. 6 sati mi je dovoljno za spavanje. Ljudi koji spavaju duže od 6 sati imaju problem. Nije normalno spavati duže od 6 sati. Organizam se sam budi posle 6 do 7 sati, ako normalno funkcioniše. Ako ne možete da se naspavate, nešto se dešava: ili previše radite, ili ste pod stresom, ili je bolest…

Nikada nisam vidio debelog čovjeka da doručkuje. Preskače doručak. Uvijek grickam nešto, nešto nezdravo. Kad jede, jede kao da ga stavlja u pećinu. Samo se kreće od auta do kuće. Mnogo jedu, ali nema fizičke aktivnosti i dobijaju na težini.

Idealan doručak za ženu je: Čim ustanete, popijte šoljicu bilo kojeg čaja. Upija one toksine koji se akumuliraju tokom noći. Zatim uzmite jaja. Za žene idealan doručak je kajgana od 3 bjelanca i jednog cijelog jajeta. To je 10 grama proteina.

I muškarci: kajgana od 5 bjelanaca i jedno cijelo jaje. Masti se moraju konzumirati jer su neophodne za tijelo. Ako želite zdrave masti, slobodno poškropite malo maslinovog ulja na to umućeno jaje.

Naša koža, obrve, kosa, nokti su svi napravljeni od ovih proteina. I bez hljeba. Jedite ovo svaki dan – poručio je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas