Subota, 20 travnja, 2024

Eksplozije u Zagrebu: Mafija upozorava državu?

Preporučeno

Kasno sinoć u Zagrebu je eksplodirala je naprava koja je prouzročila manju materijalnu štetu, povrijedila jednu osobu, i izazvala paniku u glavnom gradu Hrvatske.

hrvatska-voz2

Policija je danas objavila da ne mogu isključiti da je upravo muškarac koji je ozlijeđen u eksploziji isti onaj koji je postavio i aktivirao napravu, jer navodno, ozlijeđeni muškarac ima dosije čiji sadržaj sugeriše da bi upravo on bio sposoban za postavljanje eksplozivnih naprava.

Međutim, stanovništvo Zagreba nije sklono mišljenju da se radi o djelu pojedinca, niti da se radi o klasičnom terorističkom aktu. Jutros smo razgovarali sa nekoliko stanovnika Zagreba, i svi su skloni mišljenju da se radi o upozorenju koje šalje organizovani kriminal iz Hrvatske.

Upravo se čita:  Obustavlja se potraga za tijelom male Danke u ovom obimu, istražitelji planiraju nešto drugo

U posljednje vrijeme desilo se nekoliko hapšenja, čak i hapšenje visoko rangiranog policijskog službenika koji se prema optužnici dovodi u vezu sa organiziranim kriminalom. Prema istoj optužnici, ovaj policijski službenik je odavao vremena i datume racija koji su za cilj imali organizovanu prostituciju u Zagrebu, ali je navodno odavao i planove policije u njihovim pokušajima iskorjenjivanja organizovanog kriminala.

Hrvatska ulazi u EU, i država ne može dopustiti da organizovani kriminal ima toliki utjecaj na društvo koji izgleda sada ima. Jer, upravo u državi u kojoj je nekadašnji prvi čovjek vlade uhapšen zbog korumpcije i prijeti mu višedecenijska kazna zatvora, samo naivni mogu vjerovati da organizovani kriminal nije problem u društvu.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Upravo zbog ovih dešavanja u posljednje vrijeme, u Zagrebu obični ljudi smatraju da je jako vjerovatno da se ovdje radi samo o upozorenju mafije. Prethodna eksplozivna naprava također nije imala žrtava, ova sinoćnja se desila kasno navečer kada je mala šansa da bilo ko bude povrijeđen, ali je jasno upozorenje da kada bi takva naprava eksplodirala u 7.30h ili u periodu između 15.00 i 17.00 h da bi bilo jako puno žrtava.

Upravo se čita:  Ovo je djevojka koja je luksuznim terencem usmrtila brata (21) i sestru (19). Hvalila se luksuznim životom

Raniji mafijaški obračuni u Zagrebu, raskomadana tijela na Jarunu, eksplozije, ubistva, i kasnije istrage i rezultati istrage, jasno pokazuju da u Zagrebu vjerovatno nije problem samo sa lokalnim organizovanim kriminalom, nego da je Zagreb vremenom postao plodno tlo i za mafiju iz Srbije, Albanije ali i Bosne i Hercegovine, koja za razliku od država iz koje dolaze, odlično sarađuje i funkcioniše.

Vezano:

Eksplodirala bomba pod vozom u Zagrebu (Foto)

Opsadno stanje u Zagrebu, odjeknulo nekoliko eksplozija: Jedna osoba povrijeđena!

(Muški portal)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas