Srijeda, 24 travnja, 2024

Emir Kusturica podnio ostavku na mjesto direktora ‘Mokre Gore’

Preporučeno

Direktor ”Mokre Gore” Emir Kusturica podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto direktora tog prirodnog parka

Emir Kusturica (Foto: Press.rs)
Emir Kusturica (Foto: Arhiv)

Kako je navedeno u njegovom saopštenju, on je to učinio nakon što je DRI (Državna revizorska institucija) podnio prekršajnu prijavu protiv njega zbog nenamjenskog trošenja novca u ‘Mokroj Gori’.

– Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su ‘saobraćajni prekršaji’ na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamjensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem dio takvog javnog života, zbog čega podnosim neopozivu ostavku na funkcije – naveo je Kusturica, a prenosi Novi Magazin.rs.

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

Slavni reditelj je istovremeno podnio ostavku i na mjesto predsjednika Skijaškog saveza Srbije, a odlučio je i da, kako je rekao, ”od države ne traži niti prima pomoć za organizaciju Filmskog i muzičko festivala ‘Kustendorf”’.

Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodjelu sredstava za snimanje igranog filma ”Ljubav i rat”.

Protiv Kusturice je podnijeta prekršajna prijava jer je više puta izbjegao raspisivanje konkursa.

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

Revizor je utvrdio da Kusturica nije evidentirao da je Park Mokra Gora dobio od sigurnosno-informativne agencije dva teretna automobila. Upravi za javne nabavke nije dostavljao izvještaje o ugovorima niti je redovno popisivao imovinu.

U Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja i opreme. Utvrđeno je i da je iznos troškova telefona u 2011. bio viši za 761.000 dinara nego što je predviđeno, dok je na reklame potrošeno 558.000 dinara više nego što je planirano.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas