Subota, 2 ožujka, 2024

Emotivno obraćanje roditelja ubijene doktorice Alme Suljić: “Ne znamo šta nam je bilo gore, kada smo sahranili dijete ili danas”

Preporučeno

Roditelji ubijene doktorice imaju jasnu poruku da žele da Berberović dobije maksimalnu kaznu zatvora.

Edin Suljić i Adela Suljić, roditelji doktorice Alme Suljić koju je automobilom usmrtio Armin Berberović obratili su se medijima nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv za smrt Suljić te druge doktorice Azre Spahić. Roditelji imaju jasnu poruku da žele da Berberović dobije maksimalnu kaznu zatvora.

“Ne pristajemo ni na kakve dogovore, ustupke i tražimo maksimalnu zakonsku kaznu zatvora. Apelujemo na sve institucije da što prije i hitno dođe do promjene zakona gdje bi se za ovakve prekršaje i ovakvo divljaštvo na cesti ova kazna barem udupla. 20 godina je stvarno smiješno za ova dva ubistva”, kazala je Almina majka Adela Suljić.

Upravo se čita:  Otkriveni nepoznati detalji svirepog ubistva Saše Kulišića u Doboju: Osumnjičena kćerka (14) ponašanjem i izjavama šokirala sve

Almin otac je dodao da je ostao šokiran nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv.

“Ja ne razumijem da se neko može tako izjasniti poslije svih ovih događaja i sve što smo mi i druga porodica prošli i ovo je još jedan stres. Mislio sam postoji mrva čovječnosti i ljudskosti, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno i poredim ga sa danom nesreće”, ogorčeno je rekao Edin Suljić.

Upravo se čita:  Nezapamćena tragedija u Gornjim Karajzovcima kod Gradiške: Otac kamionom usmrtio 5-godišnjeg sina

Almina majka je dodala:

“Ne znam šta mi je bilo gore kada je bila nesreća, kada smo sahranili dijete ili ovaj današnji dan da ovakvo nešto doživimo. Ne znam….”

Podsjetimo, Berberović je optužen da je 26. maja ove godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći vozilom usmrtio doktorice Azru Spahić i Almu Suljić. Nesreća se desila u 23.30 sati na Marindvoru gdje je vozilom usmrtio doktoricu Azru Spahić te nanio povrede dvjema djevojkama. Naknadno je Alma Suljić podlegla povredama u KCUS-u.

Upravo se čita:  Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela

Nakon nesreće je utvrđeno da je u krvi imao 0,41 promil alkohola te da je vozio pod zabranom.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas