Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Evo koliko vam para treba za 24 sata na ljetovanju u Crnoj Gori – ovo je kompletna računica

Autor:Blic.rs

Nemojte propustiti

Na pragu nove turističke sezone, Crna Gora se ponovo izdvojila među omiljene destinacije, a jedan od razloga zašto je to tako je blizina Jadranskog mora, jer kako god da putujete, do mora ne treba mnogo automobilom ili autobusom. Od Ulcinja do Herceg Novog proteže se veliki broj lijepih plaža, a sopstvenih prevozom se sve mogu obići za nekoliko sati.

Miloš Jovović, direktor Turističke agencije „Travelland“, kaže da je poslije Grčke, Crna Gora i njegov favorit.

– Izdvojio bih Slovensku plažu, zbog odličnog odnosa cijene i kvaliteta – kaže Jovović čija agencija ima hit punude za Crnu Goru, već po cijeni od 129 eura u Herceg Novom, uz sopstveni prevoz, hotelski smeštaj sa četiri zvjezdice. Predložene cijene zavise od termina i broja noćenja za all inclusive uslugu, i u cenu je uračunat hotelski popust, dok se dodatni popust dobija za boravak od 15 i više dana.

Gratis dijete u Crnoj Gori

Upravo se čita:  Hrvatski mediji: Katastrofalan početak sezone u dalmatinskom turističkom središtu, duplo je manje gostiju nego lani

Specijalna ponuda za Slovensku plažu je već od 93 eura, i jedno dijete ima gratis boravak do 14. jula i od 15. septembra.

Prema riječima Levente Homolje, turističkog radnika iz Subotice, u Crnoj Gori bi trebalo obavezno posjetiti Kotor, stari grad.

– Ako se neko nalazi u Crnoj Gori na ljetovanju, bez obzira u kom gradu ljetuje, trebalo bi da poseti Kotor i obiđe crkvu u Starom gradu. Izuzetne su zidine gradske tvrđave i poseban je doživljaj posjetiti kuće stare i više od 300 godina. Nedaleko je Perast, a mene je fascinirao i Nikšić koji odiše starim ulicama i istorijom – kaže Levente Homolja.

Kotor

Milan Lainović iz Jute kaže za „Blic“ da su putnic iz Srbije na Sajmu turizma u Beogradu pokazali veliko interesovanje za Crnu Goru.

– Cijena je izuzetno prihvatljiva i kapaciteti su izuzetni, u regionu nema boljih uslova što se tiče hotelskog i apartmanskog smještaja – kaže Lainović.

Upravo se čita:  Pripremite novčanik: Ovo ljeto očekuju vas paprene cijene parkinga na Makarskoj rivijeri

Jedna od ponuda njegove turističke agencije za Crnu Goru su i Dobre vode. U pitanju su studio apartmani, sa pješčanom plažom koja spada u prvu kategoriju. Na plaži Veliki Pesak postoji veliki broj restorana, kafeterija, poslastičarnica, noćnih klubova, mini marketa. Cijena je od 37 eura za dan.

Crna Gora je našim turistima prihvatljiva i zbog toga što razumeju jezik i osjećaju se kao kod kuće u toj zemlji.

Turistički radnici poručuju da do brojnih turističkih atrakcija ne treba više od jednog sata vožnje. Recimo, turiati na ljetovanju mogu obići Biogradsko jezero, Plavsko jezero, Žabljak, Durmitor, Lovćen, Ostrog, Skadarsko jezero, Moraču, manastire, Crno jezero…

Preporuka mnogih je da se ode do Ostroga koji je vazdušnom linijom samo 30 kilometara od mora.

Za mlade koji letuju u Crnoj Gori dobar provod je zagarantovan u nekoliko najboljih i najpoznatijih diskoteka u regionu, u Budvi, Kotoru, kao i „Sea Dance festival“, crnogorski „Exit“.

Budva

Upravo se čita:  Hit destinacija za mnoge građane Bosne i Hercegovine: Ove cijene vas očekuju u Albaniji!

Budva, Kotor i Herceg Novi su centri zabave i manifestacija, a za aktivan odmor najbolje je otići u Ulcinj, jer su široke, dugačke plaže i jak vetar pogodni u tom delu crnogorskog primorja za surfovanje i parasejling. U proseku cijene smeštaja u Ulcinju u piku sezone za apartmanski smeštaj su od 8 do 12 eura po danu, ali mogu dostići i do 25 eura.

Za porodično i mirno ljetovanje preporučuje se Tivat, dok je za nudiste raj Ada Bojana.

U ponudi su i krstarenja Bokokotorskim zalivom, koja koštaju oko 45 eura za ceo dan kada je riječ o grupama.

Za one koji žele luksuz preporučuje se Porto Montenegro i Sveti Stefan. Cijene su neuporedivo veće u odnosu na druge crnogorske turističke centre.

U mjestima sa pristupačnim cijenama doručak može da se nađe po cijeni od tri eura, ručak već od pet, a večera od 10 eura. Voda je od jedan euro, kafa 2.5 eura, pivo od euro, mineralna voda od 1.30.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo