Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Evo nekoliko savjeta ako želite dugu kosu!

Preporučeno

Kratka dječačka frizura kakvu su isfurale Anne Hathaway ili Michelle Williams potaknule su mnoge djevojke da se ošišaju. No što kad kratka kosa dojadi.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Prijelazno razdoblje u kojem čekamo da nam kosa naraste, mnogima je često predugo pa čak u jednom trenutku neke cure pokleknu i odluče ‘pod škare’. Kosa u prosjeku naraste jedan centimetar na mjesec, što znači da se do željene dužine moraš strpjeti barem od 12 do 15 mjeseci. Donosimo nekoliko korisnih savjeta za sve one koje puštaju kosu.

Redovito se šišajte
Zvuči kontradiktorno, no kad puštate kosu, morate je redovito podrezivati. Frizerki objasnite da ste u fazi puštanja kose pa neka vas ošiša što je manje moguće. Emma Watson od kratke je kose ponovno došla do srednjeg ‘boba’ na vrlo ‘stajliš’ način – tajna je bila u slojevito ošišanoj kosi. Još nešto što svi možemo iskopirati od Emme: mlada glumica koja se proslavila kao Hermione u ‘Harryju Potteru’ voli ukrase za kosu poput rajfova ili zgodnih kopči uz pomoć kojih se kosa može uspješno ukrotiti dok ne izraste na željenu duljinu. I ne zaboravite, svakih šest tjedana na šišanje vrhova.

Isprobajte asimetrične frizure
S ovako ošišanom kosom (dulji pramenovi prema licu, jedna kraće ošišana strana) začas ćete dogurati do ‘bob’ fizure. A pri tome ćete izgledati i vrlo chic.

Zaigrajte se sa šiškama
Glumica Anne Hathaway svoju je kratku kosu osvježila šiškama koje se mogu skloniti s čela i pričvrstiti špangicom ili ravno počešljati. Šiške su odličan način da začinite svoj look i dok puštate kosu.

I nekoliko savjeta za kraj
Uvijek koristite sredstva za njegu kose prije nego što krenete oblikovati kosu fenom. Visoke temperature oštećuju vlasi. Kad god perete kosu, dobro izmasirajte tjeme – ovako potičete cirkulaciju i odstranjivanje mrtvih stanica. Mokru kosu nikad nemojte grubo trljati, već je nježno posušite ručnikom.
(Tportal)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas