Srijeda, 28 veljače, 2024

Gasi se kultni servis “titlovi.com”?

Preporučeno

Na njihovom forumu navodno je registrovano preko 214 hiljada forumaša, koji su u raspravama ostavili gotovo 1.2 miliona komentara. Osim foruma i preuzimanja titlova, stranica objavljuje i članke vezane uz filmove i serije, poput recenzija, najava i sličnih vijesti.

​Na popularnom servisu “titlovi.com”, ogromnom repozitorijumu titlova za serije i filmove, objavljena je za njegove korisnike tužna vijest. Vlasnik tog servisa kaže da je odlučio zatvoriti stranicu, jer ona nije profitabilna. Do sada ju je, kaže, finansirao drugim projektima, ali to mu više nije opcija, pa mu je vođenje “titlova” postalo preskupo. Stoga je najavio da će prvog dana februara ugasiti stranicu.

Sajt “titlovi.com” inače imaju u ponudi više od 280 hiljada titlova za preko 70 hiljada filmova i 10 hiljada serija. Na njihovom forumu navodno je registrovano preko 214 hiljada forumaša, koji su u raspravama ostavili gotovo 1.2 miliona komentara. Osim foruma i preuzimanja titlova, stranica objavljuje i članke vezane uz filmove i serije, poput recenzija, najava i sličnih vijesti. Cijela stranica lokalizovana je i za makedonsko, slovensko, srpsko te bosanskohercegovačko tržište. Prema podacima servisa “SimilarWeb”, adresa “titlovi.com” bilježili su čak oko 1.7 miliona posjeta mjesečno.

Ali, možda ipak nije sve izgubljeno. Na “Redditu” se povela rasprava o ovom slučaju, a vlasnik razmatra opciju da cijelu stranicu pokloni nekome, ko bi imao volje, vremena i novca za njeno održavanje. Neki zainteresovani već su se javili.

Ne pronađe li se rješenje uskoro, ovaj djelić internet istorije mogao bi, dakle, kroz nekoliko sedmica i trajno otići – u istoriju.

Poruka vlasnika:

“Nažalost moram s vama podijeliti nešto što mi je jako teško reći. Nakon puno razmišljanja došao sam do zaključka da moram zatvoriti site. Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku.”

Još je dodao:

“Naime, site je već neko duže vrijeme bio ovisan o drugim projektima koji su ga finansirali, ali to više nije opcija. Drugim riječima, site je postao preveliki finansijski teret za mene. Planirano zatvaranje site 1.2.2024. Opcija koju ja eventualno vidim jest da site poklonim nekome ko bi ga mogao održavati”, prenosi “Bug”.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas