Srijeda, 29 svibnja, 2024

“Govorio je da će nas ubiti i silovati nam kćerku”: Sarajka prijavila komšiju zbog brutalnih prijetnji njoj i njenoj porodici

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Policija je odmah nakon prijave o prijetnji sinoć privela J. H., ali je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Redakciji Avaza obratila se A. D. iz Sarajeva koja je zajedno sa svojim suprugom juče Policijskoj upravi Centar prijavila komšiju J. H. zbog prijetnji.

Njihov komšija je osoba koja je ranije osuđivana za više krivičnih djela, a poznat je i po stalnim napadima na druge stanare zgrade ulici Džidžikovac, ugledne građane koji godinama trpe ovog nasilnika.

Vjerovatno iz osvete, J. H. ponovo napada porodicu A. D. jer je prije koju godinu bio osuđen zbog napada na njenog supruga kojem je palicom nanio teške povrede.

Sve je eskaliralo tokom jučerašnjeg dana, kada je A.D. i njenog supruga koji je pripadnik jedne policijske stanice, po izlasku iz garaže na ulici presreo u svom automobilu.

Upravo se čita:  Komplikacije nakon poroda: 29-godišnja porodilja preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

– Zaustavio se i otvorio prozor na automobilu i ničim izazvan počeo nam psovati, meni vlašku majku koja sam Bošnjakinja, psovao mi mrtvo dijete. Moj sin je preminuo 2011. godine. Prijetio nam je ubistvom, silovanjem kćerke. Ja ću sve uraditi da zaštitim svoju djecu- rekla je A. D.

Prijetnje su shvatili ozbiljno jer ih je i ranije napadao, jedne prilike im je opljčkao stan, a stvari prodao ženi u ulici Sutjeska. Zbog napada na njenog supruga J. H. izdržao kaznu od godinu i po zatvora.

– Bili smo mirni dok je bio u zatvoru. Nakon puštanja na slobodu počinje sa napadima na moju porodicu. Od 23. decembra 2023. godine stalno smo mu na meti. On ima tako debeo dosije, a sve što prijavimo završava u ladici. Mi se njemu ne obraćamo , a on nam svaki put ne da mira. Nedavno nas je blokirao svojim automobilom kod Francuiske ambasade i to smo prijavili policiji. Zvala sam i SIPA , ne znam više kome da se obratim da zaštitim djecu – rekla je sagovornica Avaza.

Upravo se čita:  Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

Policija je odmah nakon prijave o prijetnji sinoć privela J. H., ali je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.

– Tužilac je rekao da nema elemenata za njegovo dalje zadržavanje. On je prije nas izašao iz Policijske stanice- rekla je je A. D.

Poznato je da je J. H. napadao i druge stanare zgrade, a o čemu su mediji ranije pisali. Palio im je vozila, bušio pneumatike, ukrao akumulator iz vozila i prodao ga .

Upravo se čita:  Klanjana dženaza preminuloj porodilji Elviri : Tek rođeni sin dobio ime Elvir, po svojoj majci

Odgovor iz MUP KS

Iz MUP Kantona Sarajevo za portal Avaza je potvrđeno da su S. D. i A. D. juče pristupili u Policijsku upravu Centar i prijavili J. H. za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

– Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela- odgovoreno je iz MUP Kantona Sarajevo.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Dnevnice berača malina kreću se od 70 do 100 KM

U Podrinju je započela berba ovogodišnjeg roda malina, ali uz nadu u bolju naplatu od prošle godine, proizvođači su...

Još vijesti za vas