Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Hafiz Bugari objasnio zašto je zabranjen alkohol u Islamu

Preporučeno

Alkohol čim opija, čim je božiji poslanik rekao: Sve što opija zabranjeno je. I ono opojno sredstvo čim opija i čim oduzima um i razumijevanje, čim ti to uzimaš kao razlog kada nerazumiješ da uzmeš da popiješ to da se oslobodiš. Čega? - kazao je Bugari

Predavanja hafiza Bugarija poznata su širom svijeta, a njegove tribine u prepunim džamijama zasigurno predstavljaju nezaboravno iskustvo. Kao vjerski službenik često govori, otvoreno o pravdi i nepravdi u svijetu, ali i o načinima na koji tu nepravdu čovjek može ispraviti piše Crna-Hronika.

U svom gostovanju na jednoj televiziji, hafiz Bugari objasnio je mladima zašto je alkohol zabranjen u Islamu.

“Sve ono što može da smeta čovjeku, danas sutra ili nakon 10 ili 40 godina. Ništa nije zabranjeno što je lijepo. Sve darove koje smo dobili od Gospodara, u kojima se otkriva smisao života a taj dar je između ostalog pamet i onda zašto si dozvolio da budeš isključen.

Alkohol čim opija, čim je božiji poslanik rekao: Sve što opija zabranjeno je. I ono opojno sredstvo čim opija i čim oduzima um i razumijevanje, čim ti to uzimaš kao razlog kada nerazumiješ da uzmeš da popiješ to da se oslobodiš. Čega?

Samo treba jačati um i razum više. Kaže meni prijatelj, pa alkohol je dobar za cirkulaciju. Pa Bog ti je dao u voću i povrću, u jabuci je dao onoliko alkohola dozvoljenog da može normalno da se krv cirkuliše. Mi ne vodimo računa o jačanu svijesti.

Zabranjeno je sve ono što može da prouzrokuje svađu među ljudima a mi dobro znamo šta danas alkohol radi ljudima.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas