Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Hakovan Apple Developers Center

Preporučeno

Već nekoliko dana, Apple je odbijao da da pravi razlog višednevne neaktivnosti svog Apple Developers Center-a. Međutim, u prekjučerašnjoj izjavi, zvaničnici kompanije iz Cupertino-a su objasnili da je problem bio bezbednosne prirode, te da su morali da blokiraju pristup na preko tri dana zbog neovlašćenog ulaska u baze podataka korisnika Developers Center-a.

Sudeći prema e-mailu koji je poslat svim Apple developerima, došlo je do upada na servere Dev Centra, te su hakeri uspeli da uđu unutar servera i domognu se određenih podataka.

Iako Apple tvrdi da je većina informacija na serveru “sigurna i enkriptovana”, veliki broj developera se žalio na random zahteve za resetovanje svojih korisničkih šifri na Dev Centru, što jasno ukazuje da su se hakeri uspeli da dođu određenog broja e-mail adresa Apple-ovih developera.

apple_zgrada_594764452Pored toga, developeri su se žalili i na socijalnim mrežama, a da je u pitanju nešto veći leak, jasno je iz broja pritužbi i zabinutih tweetova.

Ipak, portparoli Apple-a su brzo umirili privatne korisnike, dajući izjavu da je zaista došlo do curenja informacija iz Developers servera, ali da privatni korisnici nisu na bilo koji način ugroženi. Standardni iTunes korisnički nalozi nisu hakovani, te su informacije o kreditnim karticama ostale netaknute.

Što se tiče developera, razlog zbog čega se čekalo čak tri dana za objavu (barem sudeći po PR-u) jeste činjenica što Apple nije bio siguran tačno koliko informacija, i iz kojeg odjela je “procurelo” napolje. O tome kada će se Dev Center vratiti u funkciju još nema informacija, ali znajući Apple, sve što možete uraditi je sediti i čekati dok oni ne odrade svoje.

(ITvesti.info)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas