Utorak, 18 lipnja, 2024

Halid Bešlić gradi kuću na Pelješcu: Komšije će mu biti dobro poznati Bosanci

Preporučeno

Da je Pelješac omiljeno mjesto za odmor stanovnika Bosne i Hercegovine manje više je poznato, a i poznata muzička imena odmaraju se na poluoostrvu.

Na Pelješcu u Dračama niče potpuno novo naselje koje će se graditi nakon već obavljene parcelacije i “raskrčivanja” velikog zemljišta na kojem bi trebalo niknuti najmanje 12 luksuznih vila. Lokacija se nalazi pedesetak metara od mora, a svi kupci su osobe s adresama u BiH ili porijeklom iz naše države, uključujući i vlasnike zagrebačke firme “Polog graditeljstvo” koja se uknjižila na tri terena.

Upravo se čita:  Pobjednica takmičenja "Zvezde Granda": Večeras koncert Šejle Zonić

Inače, vlasnica ove firme je Selma Čović, Bosanska sa adresom u austrijskom gradu Vösendorfu.

Za sve pojedinačne projekte u toku je dobijanje građevinskih dozvola, dio zahtjeva je podnesen proljetos, a dio početkom novembra, pri čemu su neki od projekata za koje je potrebna dokumentacija zatražena početkom ovog mjeseca već pred početkom realizacije.

Uz Halida Bešllića na Pelješcu će graditi vilu i poznati bosanskohercegovački nogometaš Amar Rahmanović koji je rodom iz Tuzle, ali igra za ruski klub Krylia Sovetov iz Samare. Halidova prva susjeda bit će Fügen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo i također će graditi vilu. Ona je inače supruga Bahrije Kačapora, vlasnika diskoteke Aqua u Blažuju kod Sarajeva.

Upravo se čita:  Otkriveno u kakvom su zapravo odnosu Krajiškinje Šejla Zonić i Đula Drini

Da je Pelješac omiljeno mjesto za odmor stanovnika Bosne i Hercegovine manje više je poznato, a i poznata muzička imena odmaraju se na poluoostrvu. Dino Merlin ima također kuću u Trsteniku gdje provodi veći dio ljetnih mjeseci. Dražen Žerić Žera pjevač Crvene jabuke također je jedno je vrijeme živio na Pelješcu odakle mu je supruga Barbara.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas