Subota, 10 lipnja, 2023

Halita je ljubav s Berguzar stajala 125 hiljada eura

Nemojte propustiti

I dok se snima treća sezona uspješnog ‘Sulejmana Veličanstvenog’, turske vlasti tome se žestoko protive zbog izvrtanja historijskih činjenica.

gizem_halit_berguzarIako ‘Sulejman Veličanstveni’ promiče svoju zemlju širom svijeta, turska vlada i premijer Recep Tayyip Erdogan žele parlamentarnu raspravu zbog ‘iskrivljenog prikaza ključne ličnosti nacionalne povijesti’.

Premijer je javno osudio redatelja i ekipu serijala izjavivši da je pravi Sulejman proveo tri decenije na konju u ratnim pohodima, a ne u palači i haremu, piše Gloria.

Upravo se čita:  Nele Karajlić emotivno o periodu u Sarajevu: To mi je najljepši dio života. Sejo mi je bio kao brat

‘Kad igra historijsku ličnost, koju svi poznaju iz udžbenika, glumcu je najteže utjeloviti osobu od krvi i mesa. Takve osobe su u nacionalnoj svijesti simboli, pa je mnogima teško prihvatiti da su i oni imali svoje fizičke potrebe, prednosti i nedostatke, smijali se, ljutili, plakali i ljubili’, kaže Halit Erceg za Gloriju.

Zbog napornog tempa kojim od septembra 2010. po 16 sati dnevno snima seriju, Halit jedva čeka da sve to završi pa da s obitelji uživa u miru. Iako ga neprestano prate glasine da ‘šuška’ s lijepim glumicama sa seta, i njegova supruga Berguzar, gledateljima poznatija kao Šeherezada, dobila je ulogu u seriji, a partner će joj biti neodoljivi Kenan, poznatiji kao Ezel.

Upravo se čita:  Ovako izgledaju djeca Halida Muslimovića: Lejla važi za pravu ljepoticu, a sin je bio u vezi sa poznatom blogerkom

Prije Berguzar Halit je bio u braku s kolegicom Gizem Soysal, kojoj je pristao isplatiti 125 hiljada eura odštete u brakorazvodnoj parnici, okončanoj samo osam mjeseci nakon njihova vjenčanja. ‘Kada nešto strastveno želite, nijedna zapreka neće vas spriječiti da to ostvarite. Tako se Berguzar i meni dogodila ljubav o kakvoj smo sanjali’, kaže Halit, kojemu je jedini uvjet, kada je potpisivao ugovor za ‘Sulejmana’, bio da za svaki sinov rođendan ima slobodan dan.

Upravo se čita:  "Pišu mi mladići malo stariji od mog sina": Dara Bubamara priznala da ima simpatiju, pa otkrila šta joj je nenormalno

(Gloria)

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo