Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Hit europsko ljetovalište u kojem kafa košta 2 KM, a pola litre piva 3 KM

Nemojte propustiti

Iako je Slančev Brjag zamišljen kao mjesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca.

Jedna od najvećih prednosti bugarskih ljetovališta je niska cijena smještaja, hrane i pića. Apartmana ima već po cijeni od 19 eura

S obzirom na podivljle cijene na Jadranu, mnogi će ovoga ljeta potražiti alternativne destinacije za godišnji odmor, a jednu takvu predlaže portal Pun kufer.

Riječ je o ljetovalištu Slančev Brjag (u prijevodu s bugarskog ‘sunčana plaža‘), jednom od najpopularnijih na Crnom moru koje obuhvaća pet kilometara dugu pješčanu plažu u zaljevu između Svetog Vlasa i Nesebara.

Upravo se čita:  Pripremite novčanik: Ovo ljeto očekuju vas paprene cijene parkinga na Makarskoj rivijeri

Izgrađeno je krajem pedesetih godina prošlog stoljeća na mjestu na kojem je u ono doba bio samo pijesak. No u međuvremenu, ondje je zasađeno 300.000 crnogoričnih i listopadnih stabala, više od 700.000 grmova i mnogo cvijeća.

Iako je Slančev Brjag zamišljen kao mjesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca.

Upravo se čita:  Hit destinacija za mnoge građane Bosne i Hercegovine: Ove cijene vas očekuju u Albaniji!

Jedna od najvećih prednosti bugarskih ljetovališta je niska cijena smještaja, hrane i pića. Apartmana ima već po cijeni od 19 eura po noćenju i osobi, prosječna cijena pole litre domaćeg piva iznosi 1,58 eura, a za istu količinu piva u trgovini potrošit ćete tek 0,64 eura. Cappuccino stoji oko jednog eura, a obrok od tri slijeda u restoranu za dvije osobe oko 30 eura.

Temperatura mora u ljetnim mjesecima doseže oko 26 Celzijevih stepeni, a na raspolaganju su i dva tematska vodena parka s brojnim bazenima.

Upravo se čita:  Hrvatski mediji: Katastrofalan početak sezone u dalmatinskom turističkom središtu, duplo je manje gostiju nego lani

U blizini se nalazi i grad Nesebar, čija je stara jezgra upisana na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Evropi. Taj grad, zbog svoje arhitekture i raznih znamenitosti, mnogi nazivaju biserom Crnog mora.

Inače, Slančev Brjag u ljetnim mjesecima ima bogat noćni život i broji stotinjak kafića i noćnih klubova, zbog čega ga često nazivaju i ‘bugarskom Ibizom‘, piše portal Pun kufer.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo