Petak, 24 svibnja, 2024

Hit europsko ljetovalište u kojem kafa košta 2 KM, a pola litre piva 3 KM

Preporučeno

Iako je Slančev Brjag zamišljen kao mjesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca.

Jedna od najvećih prednosti bugarskih ljetovališta je niska cijena smještaja, hrane i pića. Apartmana ima već po cijeni od 19 eura

S obzirom na podivljle cijene na Jadranu, mnogi će ovoga ljeta potražiti alternativne destinacije za godišnji odmor, a jednu takvu predlaže portal Pun kufer.

Riječ je o ljetovalištu Slančev Brjag (u prijevodu s bugarskog ‘sunčana plaža‘), jednom od najpopularnijih na Crnom moru koje obuhvaća pet kilometara dugu pješčanu plažu u zaljevu između Svetog Vlasa i Nesebara.

Izgrađeno je krajem pedesetih godina prošlog stoljeća na mjestu na kojem je u ono doba bio samo pijesak. No u međuvremenu, ondje je zasađeno 300.000 crnogoričnih i listopadnih stabala, više od 700.000 grmova i mnogo cvijeća.

Iako je Slančev Brjag zamišljen kao mjesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca.

Jedna od najvećih prednosti bugarskih ljetovališta je niska cijena smještaja, hrane i pića. Apartmana ima već po cijeni od 19 eura po noćenju i osobi, prosječna cijena pole litre domaćeg piva iznosi 1,58 eura, a za istu količinu piva u trgovini potrošit ćete tek 0,64 eura. Cappuccino stoji oko jednog eura, a obrok od tri slijeda u restoranu za dvije osobe oko 30 eura.

Temperatura mora u ljetnim mjesecima doseže oko 26 Celzijevih stepeni, a na raspolaganju su i dva tematska vodena parka s brojnim bazenima.

U blizini se nalazi i grad Nesebar, čija je stara jezgra upisana na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Evropi. Taj grad, zbog svoje arhitekture i raznih znamenitosti, mnogi nazivaju biserom Crnog mora.

Inače, Slančev Brjag u ljetnim mjesecima ima bogat noćni život i broji stotinjak kafića i noćnih klubova, zbog čega ga često nazivaju i ‘bugarskom Ibizom‘, piše portal Pun kufer.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas